FC Dordrecht Amateurs 2 (zon)

3e klasse B

13 oktober 2019 11:00

Bart Weel

Vandaag stonden de “jonge” gasten van VV Oosterhout Zondag 2 thuis op het veld met als tegenstander FC Dordrecht 2. De tegenstander sluit op dat moment de ranglijst in de competitie. Maar dat wil dus niet zeggen dat het een gemakkelijke tegenstander zou gaan worden. De warming up van VV Oosterhout was niet bijzonder goed dus er viel over de wedstrijd nog niets te zeggen. De eerste 10 minuten waren dan ook niet al te best al hadden we wel een aantal kansen. Vooral van de zijkant bleken we goed uit de verf te komen. Younes speelde hier een belangrijke rol in, wat ook heel de wedstrijd zo bleef. Alle mooie voorzetten kwamen van zijn voet.

Het spel ging een beetje op en neer maar Oosterhout had duidelijk de overhand in deze wedstrijd. De snelheid van Davy werd goed benut maar er kwam maar geen doelpunt uit. In de 22e minuut kwam daar dan eindelijk een mooie voorzet van Younes op William waar de 1-0 uit voorkwam. In de 25e minuut kreeg de tegenstander een vrije trap na een overtreding aan Oosterhoutse zijde.  Deze vrije trap kreeg geen score op het bord door een fraaie redding van onze keeper Mitchell van Gool. Hierna gaat Oosterhout weer los en opnieuw is het Younes die een perfecte voorzet op Davy kan geven en die scoort dan ook de 2-0. Er volgt een overtreding van Dordrecht en dus een vrije trap voor Oosterhout. Younes neemt plaats achter de bal maar Matt kopt de bal net naast de goal van de tegenstander. In de 33e minuut kan Davy lekker doorlopen en schiet de 3-0 binnen. Althans…de grensrechter beslist anders en beslist dat het ( onterecht) buitenspel was. Doelpunt afgekeurd dus. Even later wil Davy het goedmaken en denkt de bal lekker met een lobje binnen te schieten. Iets te veel lob, de bal gaat ver over de goal. De bal komt in onze eigen speelhelft terecht bij onze doelman Mitchell. Die ziet Mo vrijlopen en besluit de assist te geven. Juiste beslissing want laatstgenoemde schiet de 3-0 binnen. Voor rust volgen er nog zeker 3 kansen om de voorsprong te verhogen maar de bal wil maar niet in het net. In de kleedkamer wordt het een en ander besproken: meer van afstand gaan schieten en klaar staan om de bal in de rebound erin te tikken. Meteen na rust is er al een kans voor Rob met een schot van afstand maar helaas de bal gaat er niet in. In de 52e minuut valt Davy met een blessure uit en wordt vervangen door een “oude rot” Dickson.  Deze gaat zoals altijd voor 300% de wedstrijd in. Er komt nog een kans voor Oosterhout maar jammer genoeg mist Matt de goal. Een enkele uitbraak van Dordrecht in de 54 e minuut wordt ook door Mitchell weer netjes opgevangen. Dan volgt er een corner voor Oosterhout. Het is rommelig in het strafschopgebied. Dickson raakt de bal niet goed, de keeper zit ertussen maar laat ook de bal weer los. Een goed oplettende Dickson raakt de bal nog aan en zo verschijnt de 4-0 op het scorebord. In de daar opvolgende minuten komen er steeds meer kansen voor Oosterhout, blijkbaar heeft Dordrecht het al opgegeven. Er volgen nu wissels aan Oosterhoutse zijde, zo kan iedereen namelijk aan voetballen toekomen. In de 78e minuut geeft invaller Toby een pracht assist op Dickson en ook de 5-0 staat nu op zijn naam. Ook William, die een goede wedstrijd speelde zag zijn kans nog waar door een intikkertje en scoorde zo de 6-0. Bijna had Dickson een hattrick op zijn naam kunnen schrijven maar helaas raakte de bal de paal na een scrimmage met de keeper en dus geen score. Al met al een wedstrijd met veel doelpunten maar vooral ook een wedstrijd als één team. PvH