Meidenvoetbal

VV Oosterhout heeft in haar beleid het meiden en damesvoetbal een prominente plaats gegeven.  Met meer dan 90 actieve meiden en dames binnen de vereniging is er ook een bestuurslid apart belast met damesvoetbal en is er een aparte coordinator voor het meidenvoetbal. 

In tegenstelling tot andere Oosterhoutse verenigingen hanteren wij het uitgangspunt dat de meiden zo lang mogelijk met de jongens samen spelen. 
Je vindt bij ons dan ook geen meidenteams bij de  jongste pupillen (teams tot 12 jaar).  Dit sluit aan bij het beleid van de KNVB wat ondermeer de basis van het succes van de leeuwinnen op het EK van 2017 is geweest. 

Zeker op jonge leeftijd doen de meiden fysiek zeker niet onder voor de meeste jongens, integendeel. Daarnaast is het op deze manier ook veel makkelijker om ook de meiden op het niveau in te delen waar ze zelf thuishoren. Ook de meiden spelen dus gewoon in de selectieteams bij de pupillen mee. Vanaf de junioren (vanaf 12 jaar) kiezen de meiden of ze bij de jongens willen blijven spelen of dat ze in een meidenteam gaan spelen. 

Onze accomodatie is zeer goed uitgerust voor de meiden en dames teams. Zo zijn er diverse kleedkamers speciaal voor  meiden/dames. (geen inkijk vanuit de gang, aparte douchecabines en zelfs de kleur van de tegels is her en der aangepast)

Naast VV Oosterhout maakt ook de handbalvereniging OHC10 gebruik van onze accomodatie.
Hierdoor zijn er met name zomers op diverse trainingsavonden vaak meer meiden dan jongens op onze accomodatie te vinden ! 

Wil je ook komen voetballen bij VV Oosterhout? Meld je dan snel aan via het inschrijfformulier!

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!