Mannen zondag, 1, 2e klasse E

30 november 2014 14:30

Nieuwenhuyze, E. van

VV Oosterhout wint na hectische week

VV Oosterhout trad afgelopen zondag aan op het eigen sportpark ‘de Contreie’ tegen Zeelandia Middelburg. VV Oosterhout dat laatste staat op de ranglijst zette afgelopen week trainer Hesterman op non-actief en gaat voorlopig verder met trainersduo van Gils/Dekker om zo proberen het tij te keren. Zij zaten zondag voor het eerst op de bank en met succes. VV Oosterhout liet zien dat men niet van plan was om zich zomaar opzij te laten zetten en vocht voor elke meter. Dat resulteerde al in de 2e minuut in de eerste kans maar Memik Kizilcik zag zijn schot gekeerd door de keeper. Stijn Biemans was dicht bij de openingstreffer maar hij zag zijn kopbal na een goed genomen hoekschop net over het doel gaan. In de 10e minuut was het wel raak. Na goed voorbereidend werk van Memik Kizilcik was het Ricardo Smits die de Zeeuwse doelman kansloos liet met een bekeken schot 1-0. Zeelandia Middelburg was na deze achterstand even de weg kwijt en het was Noël Sipkens die hier optimaal van profiteerde. Hij veroverde de bal omspeelde twee verdedigers en haalde verwoestend uit en liet al na 12 minuten spelen het net voor de tweede keer trillen 2-0. VV Oosterhout controleerde de wedstrijd met prima voetbal en Zeelandia Middelburg toch de nummer twee van de competitie kreeg geen grip op het spel. De enige tegenvaller de eerste helft was het uitvallen van grensrechter Jurgen Kieboom die door zijn rug ging en niet verder kon. Hij werd prima vervangen door Carlo Kuijten en zo was de ruststand 2-0. Na de rust kwam Zeelandia Middelburg fel uit de kleedkamer en zette VV Oosterhout onder druk. In de 47e minuut kwam men goed weg toen de Zeelandia Middelburg-spits vanaf 2 meter vrij voor het doel de bal hoog over schoot. In de 52e minuut was daar de aansluitingstreffer. Een vrije trap werd het 16 metergebied ingebracht en ging via het been van Stefan Kuijten in het doel 2-1. De Zeeuwse ploeg rook haar kans en VV Oosterhout kwam in de verdrukking, maar onder leiding van aanvoerder Robin Versluis bleef men overeind. In de 60e minuut wederom een tegenvaller voor VV Oosterhout. Memik KIzilcik kreeg een rode kaart nadat hij iets te fel het duel inging. Doordat Zeelandia Middelburg steeds meer de aanval zocht kreeg VV Oosterhout voorin meer ruimte en maakte daar ook goed gebruik van. Zo was het voor de geblesseerde Ron Heijmans ingevallen Guston Remie in de 71e minuut bijna raak toen hij vrij voor de keeper net naast schoot. De bevrijdende treffer was in de 80e minuut. De goed spelende Stijn Biemans gaf een splijtende pass door de verdediging en zette zo Guston Remie alleen voor de keeper. Hij hield zijn zenuwen goed in bedwang en schoot zo zijn eerste treffer voor VV Oosterhout binnen 3-1. De laatste tien minuten kwam men niet meer in problemen en behaalde men de tweede overwinning dit seizoen. Door dit resultaat nadert men de concurrentie in de degradatiestrijd op een punt. Volgende week speelt VV Oosterhout uit tegen het hooggeplaatste Jeka. De wedstrijd begint om 14.30 op sportpark ”tussen de Leijen” Beukenlaan 21 Bavel.JPR