4 - 1

Mannen zondag, 1, 2e klasse E

2 november 2014 14:30

Briene, G.H.

VV Oosterhout dat de afgelopen twee wedstrijden niet had verloren liep zondag tegen Uno Animo tegen een terechte nederlaag aan. VV Oosterhout had zich deze wedstrijd goed voorbereidt en men wist wat men te verwachten had tegen Uno Animo uit Loon op Zand. De eerste twintig minuten liep het storm op het doel van VV Oosterhout, maar de VV Oosterhout verdediging hield stand in deze fase. VV Oosterhout had zelfs pech na 8 minuten spelen. Een knal van Stijn Biemans ging via een been van Uno Animo net naast het doel. VV Oosterhout kwam steeds beter in de wedstrijd en het werd een gelijk opgaande strijd die zich veelal op het middenveld afspeelden. De taken werden goed uitgevoerd en VV Oosterhout liet zien dat men zich niet zo maar opzij laat zetten. Het was dan ook een verrassing voor iedereen toen na een afgeslagen hoekschop in de 35e minuut de scheidsrechter een strafschop gaf aan Uno Animo. VV Oosterhout protesteerde nog wel maar de scheidsrechter bleef bij zijn beslissing. Uno Animo maakte er dankbaar gebruik van en schoot de strafschop onhoudbaar achter de VV Oosterhout doelman 1-0. VV Oosterhout kwam na deze tegentreffer niet meer in hun spel. Er werd slordig gevoetbald en passes kwamen niet aan. Uno Animo daar in tegen ging beter spelen en kwam op slag van rust op 2-0. Een prima aanval over links werd door de Uno Animo spits binnen geschoten. In de tweede helft probeerde VV Oosterhout de aansluitingstreffer te maken. VV Oosterhout was daar in de 56e minuut dicht bij. Een vrije trap van Ricardo Smits ging rakelings over het doel. In de 59e minuut was daar de 3-0 voor Uno Animo. Doordat VV Oosterhout meer op de aanval ging spelen was er meer ruimte in de achterhoede. Uno Animo maakte daar goed gebruik van doormiddels van een keurig uitgevoerde counter die goed werd afgerond. Met alle kracht die VV Oosterhout nog had werd de aanval gezocht en zo scoorde Martijn Timmermans nog bijna. Hij zag zijn schot echter voorlangs gaan. In de 73e minuut was daar de 3-1. Net ze verassend als in de eerste helft gaf de scheidsrechter weer een strafschop maar nu aan VV Oosterhout. Deze werd feilloos ingeschoten door Ricardo Smits. Twee minuten later maakte Uno Animo aan alle illusies van VV Oosterhout deze middag een einde. Uno Animo overrompelde de VV Oosterhoutverdediging en maakte de 4-1. Volgende week staat de derby tegen TSC op het programma. De wedstrijd wordt gespeeld op sportpark de Contreie en begint om 14.30. JPR