SC 't Zand 1 (zon)

Mannen zondag, 1, 2e klasse E

26 oktober 2014 14:30

Bekkum, H. van

VV Oosterhout heeft afgelopen zondag op het eigen sportpark de Contreie tegen SC ’t Zand uit Tilburg met hard werken een punt verdiend. De ploeg van trainer Richard Hesterman kwam fel uit de startblokken en zo was het dat Ricardo Smits in de eerste VV Oosterhout aanval zijn schot net over het doel zag gaan. In de daaropvolgende tegenaanval van SC ’t Zand stond VV Oosterhout doelman Ramon Everduim op zijn post. Hij behield zijn team met een prima redding voor een achterstand. Na een kwartier spelen was daar de 1-0 voor VV Oosterhout. Door goed druk te zetten op de verdediging van SC’ t Zand veroverde Ricardo Smits de bal. Met een splijtende diagonale pass zette hij Noël Sipkens vrij voor de doelman, die de bal tussen de palen schoot 1-0. VV Oosterhout bleef hierna goed zijn taken uitvoeren en het was voor SC ’t Zand niet gemakkelijk om een aanval op te zetten. Door heel het team werd hard gewerkt om de voorsprong tot de rust vast te houden. Er werd fel verdedigd en al hoog druk gezet door VV Oosterhout. Op deze manier werd SC’ t Zand ver van het VV Oosterhoutdoel gehouden. Het was ook een domper toen deze gelijkmaker toch enkele minuten voor het rustsignaal viel. De SC ’t Zandspits werd vrijgespeeld voor de VV Oosterhoutdoelman en deze rondde beheerst af. Ruststand 1-1. In het eerste kwartier van de tweede helft zocht SC ’t Zand de aanval, maar de VV Oosterhoutverdediging onder leiding van Robin Versluis en Lars Jansens wist echter van geen wijken. De aanvallen van SC ‘t Zand afgeslagen en VV Oosterhout kwam weer in de wedstrijd. Er ontstond een voetbalgevecht op het middenveld maar kansen waren schaars in de tweede helft. Naar mate de wedstrijd vorderde namen de beide ploegen geen onnodige risico’s om zo tegen een nederlaag aan te lopen. Een punt overhouden in deze wedstrijd was voor beide teams een prima resultaat. SC ’t Zand was in de laatste minuut van de wedstrijd nog dicht bij een treffer. Een schot van 20 meter werd  door de VV Oosterhoutdoelman uit de kruising getikt. De wedstrijd eindigden op een 1-1 gelijkspel. Een terechte uitslag gezien het spelverloop van deze wedstrijd. Volgende week speelt VV Oosterhout uit tegen Uni Animo uit Loon Op Zand. De wedstrijd begint om 14.30 aan de Klokkenlaan 27 te Loon op Zand. JPR