VV Oosterhout Zondag 1 uit de beker door een vastbijtend VV Rijen

Mannen, 1, Groep 1 38

19 oktober 2014 14:30

Dursun, S.

VV Oosterhout uit bekertoernooi

VV Oosterhout speelde op het eigen sportpark de Contreie de eerste wedstrijd in de knock-out fase in het bekertoernooi tegen Rijen. Een mooi moment om wat aan het vertrouwen te werken, want in de competitie heeft VV Oosterhout niet echt de wind mee. Trainer Hesterman gaf enkele spelers rust en kregen andere spelers de kans om speelminuten te maken. Om 14.30 was daar de aftrap en tien seconden later lag de bal al bijna in het VV Oosterhoutdoel. De Rijen-spits schoot echter tegen de paal, maar VV Oosterhout werd op deze manier meteen wakker geschud. In de 7e minuut was daar de openingstreffer. Noël Sipkens werd met een goede pass alleen voor de Rijense doelman gezet en hij rondde beheerst af 1-0. VV Oosterhout ging verder na deze voorsprong met goed combinatievoetbal en Martijn Timmermans was dicht bij de 2-0. Zijn schot werd echter gekeerd door de Rijen-doelman. Ook Rijen kreeg in deze fase van de wedstrijd enkele kansen maar het vizier stond niet scherp genoeg om de gelijkmaker te produceren. In de 39e minuut werd het 2-0 voor VV Oosterhout. Een schot van Stijn Biemans werd door de Rijendoelman niet goed verwerkt en Noël Sipkens was er als de kippen bij om zijn tweede treffer deze middag te maken. VV Oosterhout dacht met deze voorsprong de rust te halen maar kwam bedrogen uit. Een lange trap vanuit de Rijenverdediging ging over alle spelers heen en zo stond de spits van Rijen alleen voor de VV Oosterhoutdoelman. Hij omspeelde deze prima en maakte 2-1. Na rust hetzelfde beeld. Een goed combinerend voetballend VV Oosterhout en Rijen loerend op de counter. In de 53e minuut was daar Memik Kizilcik de met een prachtige omhaal vanaf de 16 meter de 3-1 dacht te maken. De bal ging in de kruising maar de scheidsrechter keurde het doelpunt af. Waarom wist niemand maar zo bleef de stand 2-1. In de 64e minuut was daar de gelijkmaker. Een schot van 25 meter plofte gedragen door de wind achter de verbouwereerde VV Oosterhoutdoelman Artur de Liefde 2-2. Na dit doelpunt werd het een open wedstrijd en waren er kansen voor beide ploegen op de winnende treffer. Deze viel in de laatste minuut van de blessuretijd. Rijen kreeg nog een hoekschop, deze werd prima ingekopt door de Rijenspits en het was 2-3. Met deze uitslag is VV Oosterhout uitgeschakeld in het bekertoernooi en kan het vizier helemaal gericht worden op de competitie. Dat kan a.s. zondag 26 oktober al want dan speelt VV Oosterhout thuis tegen SC ’t Zand uit Tilburg. De wedstrijd begint om 14.30. JPR