Mannen zondag, 1, 2e klasse E

12 oktober 2014 14:00

Souwen, R.A.H.J.

Eerste punt VV Oosterhout, behaald op vreemde bodem. J

VV Oosterhout pakte afgelopen zondag haar eerste punt in de competitie. Dit gebeurde in de uitwedstrijd tegen Unitas uit Gorinchem. VV Oosterhout dat al weken prima voetbal laat zien en elke keer met nul punten van het veld afliep, ging deze keer echt met de gedachte het veld in om een punt uit de wedstrijd te slepen met hard werken en het goede voetbal soms achterwege te laten. Ook Unitas speelde op resultaat en zo werd het een wedstrijd die zich vooral op het middenveld afspeelde. Toch waren er het eerste kwartier al wat kansen voor beide ploegen. Een schot van de Unitas-aanvaller ging net over het VV Oosterhoutdoel, en Noël Sipkens raakte de bal verkeerd na een voorzet van Memik Kizilcik en zo ging de bal naast. In de 19e minuut kwam VV Oosterhout op voorsprong. Een kort genomen vrije trap van Angelo Ernst op Stijn Biemans, die een voorzet gaf op Memik Kizilcik. Deze twijfelde geen moment en schoot de bal onberispelijk achter de Unitasdoelman 0-1.Unitas ging na deze tegentreffer meer op de aanval spelen en ging op zoek naar de gelijkmaker, maar de VV Oosterhoutverdediging stond goed en hield Unitas ver van het VV Oosterhout doel. Toch was daar de in de 30e minuut de 1-1. Een foutje in de verdediging werd gelijk afgestraft door de Unitas-spits en zo stond het weer gelijk. In de resterende tijd gebeurde er niet veel op het veld en zo ging men met 1-1 de rust in. Na de thee hetzelfde spelbeeld en was het eerste moment pas in de 65e minuut. Memik Kizilcik ging op de doelman af en werd in het strafschopgebied onderuit gehaald. Terwijl heel VV Oosterhout dacht aan een strafschop liet de overigens prima leidende scheidsrechter gewoon doorspelen. VV Oosterhout ging iets meer op de aanval spelen om er eventueel nog meer uit te halen dan een gelijkspel. In de 68e minuut zag Stijn Biemans zijn vrije trap uiteenspatten op de vuisten van de Unitas-doelman. In de 70e minuut een tegenvaller voor VV Oosterhout. Angelo Ernst moest met een rode kaart het veld verlaten en zo stond VV Oosterhout nog met tien man. Nu moest VV Oosterhout er alles aan doen om de 1-1 vast te houden. Unitas rook haar kans maar stuitte op de onverzettelijke muur van VV Oosterhout, dat het woord opgeven niet in haar woordenboek had staan deze middag. In de 84e minuut was VV Oosterhout dicht bij de 1-2, maar de inzet van Lars Jansens werd door een Unitasverdediger van de lijn gehaald en zo werd met veel strijdlust het eerste competitiepunt binnen gehaald. Volgende week zondag is er geen competitie, maar staat de bekerwedstrijd thuis tegen Rijen op het programma. De wedstrijd begint om 14.30 op sportpark de Contreie. JPR