3 - 2

Mannen zondag, 1, 2e klasse E

14 september 2014 14:30

Steeman, G.

VV Oosterhout speelde deze zondagmiddag tegen MOC’17 uit Bergen op Zoom. Het werd een ware voetbalthriller al zag het er na 45 minuten niet zo uit. VV Oosterhout dat wel goed aan de wedstrijd begon, maar miste nog wel de scherpte om op voorsprong te komen. Al na 3 minuten had Stijn Biemans de 0-1 binnen kunnen schieten, maar zijn schot ging net naast. MOC’17 werd hierdoor wakker geschud en de ploeg uit Bergen op Zoom liet zien dat ze konden voetballen. VV Oosterhout kon dit niet goed opvangen en nadat VV Oosterhout-doelman Artur de Liefde zijn ploeg overeind hield in de 10e minuut door een prima save moest hij enkele minuten later het onderspit delven tegen de linkerspits Joeri Malinka van MOC’17. Deze schoot de afvallige bal keurig binnen 1-0. VV VV Oosterhout moest in deze fase van de wedstrijd zijn meerdere erkennen en liep achter de feiten aan. De 2-0 werd binnengeschoten door dezelfde Joeri Malinka die alle vrijheid kreeg van de VV VV Oosterhoutverdediging en alleen voor de keeper de bal feilloos in het doel schoot. MOC’17 probeerde de wedstrijd al in de eerste helft te beslissen door de VV VV Oosterhoutverdediging onder druk te zetten. Bijna was daar de 3-0 maar het schot ging via de paal net naast. VV VV Oosterhout was nog dicht bij de 2-1 in de blessuretijd  van de eerste helft. Noël Sipkens kwam alleen voor de MOC-doelman maar zijn schot mistte kracht en zo was de ruststand 2-0. Na de thee een ander VV VV Oosterhout dat liet zien over strijdkracht te beschikken. De aanval werd gezocht en een combinatie in de 51e minuut over diverse schijven opgezet door Ricardo Smits werd met een prachtig schot van Ron Heijmans gepromoveerd tot doelpunt 2-1. Bijna was daar een minuut later de 2-2. In een scrimmage voor het MOC-doel caramboleerde de bal via diverse spelers net naast het doel. De prima ingevallen Stefan Kuijten zag zijn schot  van ongeveer 20 meter langs de verkeerde kant van de paal gaan. Doordat VV VV Oosterhout steeds meer op de aanval ging spelen kreeg MOC meer ruimte in de voorhoede om te voetballen en zo was het in de 59e minuut de MOC-spits Achraf Laabich die optimaal hiervan profiteerde en zo de 3-1 maakte. Een domper maar VV Oosterhout liet het hierbij niet zitten en zocht wederom volop de aanval om toch nog een punt mee naar VV Oosterhout te nemen. In de 73e minuut was daar de aansluitingstreffer. Ricardo Smits zag de goed spelende Ron Heijmans vrij lopen die daarna een voorzet precies op maat bij Memik Kizilcik afleverde die de tweede VV Oosterhoutse treffer binnenschoot 3-2. VV Oosterhout speelde hierna alles of niets en MOC kwam nog enkel malen goed weg maar het lukte VV Oosterhout niet meer om de gelijkmaker te scoren en zo bleef het 3-2. Volgende week speelt VV Oosterhout thuis op het eigen sportpark de Contreie tegen Madese Boys. De wedstrijd begint om 14.30. JPR