VV Oosterhout verliest van HVV'24 met 0-2

HVV'24 1 (zon)

Mannen zondag, 1, 2e klasse E

7 september 2014 14:30

Thoonen, J.J.W.

VV Oosterhout begon zondag aan de competitie met een thuiswedstrijd tegen HVV’24 uit Hulst dat net als Oosterhout afgelopen seizoen promoveerde. Onder toeziend oog van de ongeveer 500 toeschouwer floot de scheidsrechter om 14.30 voor het begin van de wedstrijd. Het team van Richard Hesterman liet zien dat het thuis hoort in de tweede klasse. Men begon sterk aan de wedstrijd en liet de bal goed rond gaan. De eerst kans voor VV Oosterhout was al a twee minuten Stijn Biemans was dicht bij een treffer maar zag zijn inzet gepareerd door de doelman van HVV. Oosterhout bleef druk zetten en in de 9e minuut een kans voor Noël Sipkens. Deze kwam alleen voor de keeper, maar zijn schot ging via de keeper net naast het doel. Na de stormloop van VV Oosterhout kreeg HVV na 25 minuten spelen meer grip op de wedstrijd en VV Oosterhout liet zich iets terugzakken wat niet ten goede kwam voor het Oosterhouts spel. HVV kwam zo meer op de helft van VV Oosterhout en een lichte overtreding op 20 meter van het doel luidde de 0-1 in. Een prima genomen vrije trap, die de VV Oosterhout doelman niet helemaal goed kon verwerken, was daar de spits van HVV er als de kippen bij om de 0-1 binnen te schieten. VV Oosterhout was hierna even de weg kwijt en HVV maakte hier dankbaar gebruik van om in de 40e minuut de 0-2 binnen te schieten. Na een aanval die opgezet werd over de linkerkant liet de verdediging van VV Oosterhout zich iets te gemakkelijk opzij zetten en zo kon de HVV-aanvaller de 0-2 aantekenen. VV Oosterhout was voor rust nog dicht bij de 1-2. Een vrije trap van Ricardo Smits werd van richting veranderd en ging zo voor VV Oosterhout net langs de verkeerde kant van de paal en was de ruststand 0-2.Na de rust hetzelfde beeld als de laatste 20 minuten van de eerste helft. HVV controleerde de wedstrijd en Oosterhout kon de voorste linie niet bereiken. Zo bleven de kansen uit voor VV Oosterhout en was de ruststand ook de eindstand. Volgende week kan VV Oosterhout zich revancheren in de uitwedstrijd tegen MOC 1917 uit Bergen op Zoom. De wedstrijd begint om 14.30 aan de Olympialaan 51 in Bergen op Zoom. JPR