VVO JO8-5 sleept punt uit het vuur tegen Boeimeer JO8-3!

Heksendans 4
4823JX
BREDA
tel. 076-5411143

Vandaag stond de uitwedstrijd tegen Boeimeer JO8-3 op het programma. Doelstelling was om de goede lijn vanuit de 2de helft van de wedstrijd van vorige week tegen Madese Boys door te trekken. Vooraf benadrukte de technische staf dit in de wedstrijdbespreking, de focus lag dus op omschakelen en passen/vrijlopen. Vanwege de fysieke tegenstand die we nu wekelijks -in een klasse hoger- ervaren, is er vandaag voor gekozen om zonder spits te gaan spelen. Voetballend doen we zeker niet onder, dus we begonnen de wedstrijd met Kenvy in de goal, 3 verdedigers (Dès, Naoufal en Raff) en 2 middenvelders (Ivan en Adam). Vanaf de aftrap van de wedstrijd nam de tegenstander direct het initiatief in handen en waren onze jongste talentjes behoorlijk onder de indruk. Dit resulteerde helaas in een vroege 2-0 achterstand. In de time-out van de eerste helft werd dit door de technische staf benadrukt en kregen de spelers de opdracht mee om met meer zelfvertrouwen te gaan spelen. Dit pakte perfect uit, duels werden gewonnen en de vooraf bedachte tactiek begon zijn vruchten af te werpen. De eerste doelpogingen werden een feit, onder andere Seth was met een geplaatst schot dicht bij de aansluitingstreffer en een schot van Ivan werd tot corner verwerkt. Ook achterin bleef het hard werken, maar mede door krachtig optreden van de wendbare Yigit en de sterk spelende Kenvy in de goal liep de score niet verder uit. Rust!

In de rust kwam de trainer van Boeimeer naar de technische staf toe en kregen we de complimenten voor ons spel en dat ondanks het fysiek zichtbare leeftijdsverschil wij absoluut de betere voetballende ploeg waren.

De boodschap voor de 2de helft was dan ook om zo door te gaan! Yigit nam plaats in de goal en Kenvy op het middenveld. We kwamen steeds beter in de wedstrijd en de tegenstander stond volledig onder druk. Achterin waren Dès, Naoufal en Raff heer en meester en werden vrijwel alle duels gewonnen, en ook de slag op het middenveld was voor Kenvy en Ivan. Ze strooiden er lekker op los met diverse steekpasjes. Eén daarvan kwam perfect terecht in de loop van Adam. Adam bedacht zich geen moment en schoot de bal diagonaal in de verre hoek waardoor hij de keeper kansloos liet, 2-1. Dit gaf een geweldige boost aan het team en de mouwen werden opgestroopt. Boeimeer kwam er bijna niet meer aan te pas, en de keren dat ze er nog wel doorkwamen stond keeper Yigit zijn mannetje. Eigenlijk kon de gelijkmaker niet uit blijven, maar het ontbrak iedere keer net aan een klein beetje geluk dat de bal goed viel en of er toch weer een verdedigend been van de tegenstander tussen zat. Met nog 5 minuten te spelen besloten trainers Jadran en Melvin om er vol voor te gaan en stuurden ze spelverdeler Seth mee naar voren om nog meer druk te creëren en kansen af te dwingen. Ook centrale verdediger Dès werd naar voren gestuurd met de opdracht om te knallen op het moment dat de bal voor zijn voeten zou komen. En zo geschiedde, met nog 10 seconden te spelen controleerde Dès de bal en haalde vanaf 20 meter verwoestend uit en gaf de keeper het nakijken, een meer dan bevrijdende maar bovenal dik verdiende gelijkmaker, 2-2. De ontlading bij de spelers, technische staf en supporters was enorm en zelfs bij de tegenstander gingen de handjes op elkaar. Boeimeer mocht nog aftrappen, maar de goed leidende scheidsrechter floot gelijk voor het einde van de wedstrijd.

Voor nu mogen we zeker nagenieten van deze geweldige teamprestatie en gaan we ons voorbereiden op de wedstrijd van volgende week, thuis tegen Chaam JO8-2.