Speelveld 3
5131AW
ALPHEN NB
tel. 013-5081825

De tweede competitiewedstrijd stond afgelopen zondag op het programma voor Zondag 2. We reisden op deze druilige dag af naar Alphen, naar VV Viola. De weersomstandigheden waren niet al te best, de grasmat was nat maar uitstekend om op te voetballen. De wedstrijd begon met een aanvallend Viola dat duidelijk van plan was om alles te geven. De Oosterhoutse spelers konden dit alles vrij gemakkelijk opvangen en de bal werd dan ook steeds onderschept.

In de 10 minuut zette Oosterhout een mooie aanval in. De bal kwam terecht in de voeten van Danny, die de verdediging van Viola er met gemak uitliep. Voor de goal zag hij Mitchell Copier in een pracht positie staan. De bal werd afgespeeld en Mitchell tikte hem netjes binnen.  Oosterhout bleef lekker doorvoetballen al was het niet altijd het mooiste voetbal. Plots was er een klein foutje van Oosterhoutse kant waar Viola dankbaar gebruik van maakte. Ze stevenden op de goal af en konden in de 25e minuut de gelijkmaker tegen het net schieten. De wedstrijd werd grimmiger met veel overtredingen van Viola. De scheidsrechter besloot om hier niet voor te fluiten. Na een half uurtje spelen blies hij toch voor een overtreding maar het was Oosterhout die de gele kaart toegespeeld kreeg. Onterecht kreeg Jeroen hem op zijn naam. Oosterhout liet zich hierdoor niet van de (gele) kaart brengen en zette opnieuw een aanval in. Mo kreeg een mooie bal toegespeeld en kopte hem in de 43e minuut netjes langs de keeper van Viola. Amper een minuut later zag Danny zijn kans schoon en sprintte langs de verdediging. Ook hij schot de bal binnen. Net voor rust dus een 1-3 voorsprong.  Na rust ging Oosterhout op zoek naar de vierde goal. De wedstrijd zou dan zo goed als binnen zijn. Maar je moet de goden nooit te vroeg verzoeken zo bleek. Door een te zachte terugspeelbal op de keeper van Oosterhout zag Viola hun kans waar en schoten ze in de 58e minuut hun tweede binnen. Het spel van Viola werd minder mooi en ruwer maar ook Oosterhout liet niet het beste voetbal zien. Jaimey probeerde langs de verdediging te komen maar werd vervelend onderuitgehaald. Wel op een perfecte plek, de scheidrechter gaf een penalty. Deze werd in de 70e minuut genomen door Joel en die zette zo de 2-4 op het scorebord. De wedstrijd zou nog 20 minuten duren maar beide teams kwamen niet meer tot scoren. Eindstand 2-4 waardoor Oosterhout dus 3 punten kon bijschrijven , en de koppositie konden behouden. Volgende week weer een uitwedstrijd. We spelen om 12.15 uur bij VV Gilze. PvH