Mannen zondag, 1, 3e klasse B

1 mei 2016 14:30

Dammers, S.H.J.

Jean Paul is echt aardig voor de scheidsrechter en SCO!

VV Oosterhout speelde afgelopen zondag de laatste derby dit seizoen en wel uit tegen SCO. De zon had ervoor gezorgd dat er vele toeschouwers naar het sportpark ‘De Elskens’ waren afgereisd. Bij VV Oosterhout stond er veel op het spel in deze wedstrijd, bij SCO was er alleen de eer om voor te spelen.

De wedstrijd was nog maar enkele minuten oud en SCO stond al op een 1-0 voorsprong. Het was Ferry Kastelijns die vrij voor de VV Oosterhout-doelman kwam en beheerst binnen schoot. Na twintig minuten spelen kreeg VV Oosterhout meer grip op de wedstrijd en zocht meer de aanval. In de 28e minuut dacht iedereen op het sportpark na een grove overtreding op Matthew Coenraadts in het 16 metergebied aan een strafschop voor VV Oosterhout behalve de scheidsrechter. In de 48e minuut de eerste rode kaart deze middag. Een SCO-verdediger haalde de alleen op het doel afgaande Maroaune Bouchti onderuit en kon vertrekken. Ruststand 1-0.

In de tweede helft een feller VV Oosterhout dat meteen op jacht ging naar de gelijkmaker. In de 49e minuut zag aanvoerder Stijn Biemans zijn schot gered door de SCO-doelman. Een kwartier later kwam Jeffrey van Baal alleen voor de SCO-doelman maar zag zijn inzet naast het doel gaan. In de 75e minuut werd Jeffrey van Baal onderuitgehaald in het strafschopgebied. Tot ieders verbazing wees de scheidsrechter niet naar de stip maar stuurde hij Jeffrey van Baal met zijn tweede gele kaart deze middag uit het veld. Tien minuten later kreeg en SCO-speler zijn tweede gele kaart en kon dus ook vertrekken. Toen iedereen dacht dat SCO de zege over de streep zou trekken was daar Stijn Biemans, die in de 92e minuut met een verwoestend schot de SCO-doelman kansloos liet en VV Oosterhout een punt bezorgde. Door dit gelijke spel blijft VV Oosterhout koploper in de strijd om de derde periodetitel die recht geeft op een plaats in de nacompetitie. Volgende week 8 mei speelt VV Oosterhout de uitwedstrijd tegen directe concurrent in deze strijd Virtus uit Zevenbergen. Bij winst is VV Oosterhout verzekerd van de nacompetitie. De wedstrijd wordt gespeeld om 14.30 op sportpark De Meeren, Westrand 3 in Zevenbergen. JPR