Mannen zondag, 1, 3e klasse B

10 april 2016 14:30

Janssen, N.

Vandaag werden de Schalkjes verschalkt door een sterk collectief!

In de derde klasse B was het afgelopen zondag super sunday. De bovenste vier ploegen speelden tegen elkaar. Zo speelde VV Oosterhout, nummer twee op de ranglijst , de uitwedstrijd tegen nummer drie Beek Vooruit. Op het zelfde tijdstip was ook de wedstrijd tussen de nummer vier en de koploper. VV Oosterhout dat in de thuiswedstrijd tegen Beek Vooruit een nederlaag leed, was nu gebrand op de overwinning.

De openingsfase was voor VV Oosterhout. Al in de eerste minuut, Beek Vooruit had de bal nog niet aangeraakt, was er een schot op doel van Stijn Biemans dat via de Beek Vooruit-keeper rakelings naast ging. In de 4e minuut was Tarik Maamar dicht bij een doelpunt, maar ook hier redde de doelman. In de 6e minuut de openingstreffer. Een vrije trap op 18 meter van het doel na een handsbal werd feilloos binnengeschoten door Yeswindum Gire 0-1. VV Oosterhout bleef druk op het Beek Vooruit-doel houden en was de betere ploeg. Pas na een half uur spelen kreeg VV Oosterhout doelman iets te doen en pakte de hoekschop klemvast uit de lucht. Op slag van rust verdubbelde VV Oosterhout de voorsprong. Een door Ryan Snoeren genomen hoekschop kwam voor de voeten van Yeswindum Gire en scoorde zijn tweede treffer deze middag 0-2. In de eerste tien minuten van de tweede helft probeerde Beek Vooruit, VV Oosterhout onder druk te zetten. Verder dan een schot naast het doel in de 50e minuut kwam men echter niet. In de 61e minuut was daar de derde treffer die de wedstrijd op slot zette. Een pass van aanvoerder Stijn Biemans op Tarik Maamar, die wegdraaide bij zijn tegenstander en de bal diagonaal achter de doelman schoot 0-3. VV Oosterhout speelde hierna een gewonnen wedstrijd en gaf niets meer weg. Om kwart over vier floot de goed leidende scheidsrechter Dhr. N. Janssen voor het laatst deze middag en behaalde VV Oosterhout een verdiende en belangrijke zege voor de derde periodetitel op Beek Vooruit. Doordat de koploper verloor is de achterstand nog twee punten en de strijd voor het kampioenschap weer geheel open. De eerstvolgende wedstrijd is thuis tegen Advendo op 24 april. Aanvang wedstrijd 14.30 JPR