Dursun, S.

Accommodatie

Onbekend

De hele bank op de ‘Tribune’ en toch winnen ik bedoel maar!

VV Oosterhout speelde afgelopen zondag zijn laatste wedstrijd voor de winterstop uit tegen SV Advendo in Breda. Een mooie affiche deze middag. SV Advendo dat de punten hard nodig heeft tegen de strijdt om degradatie te voorkomen en VV Oosterhout dat deze wedstrijd moest winnen om aansluiting te houden met de top van de ranglijst. Tel daar nog bij op een scheidsrechter die veel toeliet op het veld en zo waren alle ingrediënten aanwezig voor een spannende voetbalmiddag.

VV Oosterhout begon sterk aan de wedstrijd en de eerste kans was al a twee minuten spelen. Yeswindum Gire stuurde Jeffrey van Baal weg maar zijn inzet werd nog gekeerd door de doelman. Vier minuten later was het wel raak voor VV Oosterhout. Een pass van Matthew Coenraadts op Jeffrey van Baal, die zo alleen voor de keeper kwam en onhoudbaar binnenschoot 0-1. In de 11e minuut was daar al de gelijkmaker. De bal was al ruim over de achterlijn toen de SV Advendo-aanvaller de bal voor het doel schoot. Terwijl iedereen dacht dat de scheidsrechter doeltrap zou geven liet hij doorspelen en was de SV Advendo-spits het eerst bij de bal en tekende de 1-1 aan. Na een kwartier spelen was Tarik Maarnar dicht bij een treffer maar zijn schot uit de draai vanaf 20 meter ging net naast het doel. Na 20 minuten spelen ontstond er een gelijk opgaande strijd met kansen voor beide doelen. Echt gevaarlijk werd VV Oosterhout nog in de laatste 5 minuten van de eerste helft. Eerst werd een schot van Jeffrey van Baal gekeerd door de doelman, en enkele minuten later werd de bal door een SV Advendo-verdediger van de doellijn gehaald en zo was de ruststand 1-1. In de tweede helft een beter VV Oosterhout, al zat de schrik er even in toen SV Advendo in de 51e minuut de tweede treffer binnen kopte. De scheidsrechter keurde deze treffer terecht af wegens buitenspel. VV Oosterhout bleef voetballen en er kwamen kansen op een tweede treffer. Toch moest VV Oosterhout wachten tot de 75e minuut op de voorsprong. Het was Tarik Maarnar die met een prachtige pass de snelle Jeffrey van Baal wegstuurde. Deze Jeffrey van Baal kwam zo alleen voor de keeper en liet deze kans niet onbenut en schoot de VV Oosterhouters op voorsprong 2-1. Hierna zette SV Advendo alles op alles om toch nog een punt uit te halen. VV Oosterhout hield stand in een hectisch eindfase van de wedstrijd en behaalde een verdiende, toch zwaar bevochte zege op SV Advendo. Volgende week staat voor VV Oosterhout de bekerwedstrijd tegen ASWH uit Hendrik Ido Ambacht op het programma. Deze wedstrijd wordt op zaterdag 19 december gespeeld om 17.00 uur thuis op de Contreie. JPR