Mannen zondag, 1, 3e klasse B

6 december 2015 14:30

Vos, P.F. de

Vandaag was de storm in VV Oosterhouts voordeel!

VV Oosterhout dat vorige week in Gilze tegen een gevoelige nederlaag aanliep, trad afgelopen zondag aan op het eigen sportpark de Contreie tegen Virtus uit Zevenbergen. Virtus dat op twee punten achter VV Oosterhout staat zou bij winst boven VV Oosterhout komen op de ranglijst. Zover liet VV Oosterhout het deze middag niet komen, al kwam de overwinning niet vanzelf en moest er hard gewerkt worden om de punten in eigen huis te houden.

De eerste tien minuten waren voor VV Oosterhout en was Jeffrey van Baal in de 2e minuut met een lob na aangeven van Menno Kans dicht bij de openingstreffer. Hierna was Virtus beter en was het doelman Arthur de Liefde die met een geweldig redding de VV Oosterhouters op de been hield. De 0-1 viel in de 23e minuut. Een goed genomen vrije trap kwam voor de voeten van de Virtus-spits die deze kans niet onbenut liet en de bal binnen schoot. Na deze treffer herpakte VV Oosterhout zich en in de 26e minuut zag Jeffrey van Baal zijn schot via de vingertoppen van de Virtus-doelman naast gaan. Enkele minuten later was het wel raak. Een vrije trap op 25 meter van het doel werd door Yeswindum Gire onhoudbaar in het doel geschoten en stond de gelijkmaker op het scorebord 1-1.

Dit was ook de ruststand.

Na de thee een beter VV Oosterhout dat vol voor de overwinning ging. Zo kwam Ryan Snoeren al in de 47e minuut in scoringpositie, maar zijn schot werd nog gered. In de 49e minuut was daar de 2-1 voor VV Oosterhout. Uit een scrimmage voor het Virtus-doel was het Marouane Bouchti die zijn voet tegen de bal zette en VV Oosterhout op voorsprong schoot. Virtus gaf zich nog niet gewonnen en ging op zoek naar de gelijkmaker. VV Oosterhout liet in deze fase zien over een goede verdediging te beschikken en sloeg de aanvallen van Virtus af. Echt gevaarlijk werd de ploeg uit Zevenbergen niet. In de 86e minuut van de wedstrijd was daar de derde treffer voor VV Oosterhout. Het was Tarik Maarnar die met een solo enkele spelers omspeelde en zo Jeffrey van Baal in betere scoringpositie zag staan. Na een steekpas schoot van Baal de 3-1. VV Oosterhout dacht dat de wedstrijd gespeeld was maar Virtus gaf zich nog niet gewonnen. In de 88e minuut was daar de 3-2, Een vrije trap vanaf 18 meter van het doel werd nog gepareerd door doelman de Liefde maar de rebound was voor Virtus. Zo werd het de laatste minuten nog spannend, VV Oosterhout hield stand en de overwinning was binnen. Door de winst doet VV Oosterhout weer mee om de titelstrijd zeker omdat de concurrentie punten liet liggen. Volgende week speelt VV Oosterhout de laatste competitiewedstrijd voor de winterstop. We spelen uit tegen Advendo op sportpark Kadijkje aan de Bastenakenstraat 1 in Breda. JPR