29 november 2015 14:30

Chahid, A.

Storm doet VV Oosterhout de das om tegen een stormvast Gilze!

VV Oosterhout speelde afgelopen zondag op een stormachtig sportpark uit tegen Gilze. Deze ploeg staat een punt boven de VV Oosterhouters op de ranglijst, een topper dus in de derde klasse B.

VV Oosterhout begon sterk aan de wedstrijd en in de 5e minuut was daar Stijn Biemans dicht bij een treffer. Hij zag echter zijn inzet naast het doel gaan. Een minuut later schoot de aanvaller van Gilze na een snelle aanval de bal in het zijnet van het doel. Gilze liet met prima voetbal zien dat men terecht bovenin meedraait in de derde klasse. In de 18e minuut kwam Gilze op voorsprong. Na balverlies op het middenveld, was daar de snelle omschakeling van Gilze. VV Oosterhout had hier geen passend antwoord op en de spits kon zo de 1-0 aantekenen. Na deze treffer zocht VV Oosterhout nog meer de aanval, maar door de harde wind werd het voetbal bijna onmogelijk en Gilze kwam niet verder dan verdedigen maar hield stand en zo was de ruststand 1-0 voor Gilze.

In de tweede helft een VV Oosterhout dat de aanval zocht om de stand gelijk te trekken. In de 51e minuut was Stijn Biemans dicht bij een treffer. Echter zag hij zijn schot laag in de hoek via de vingertoppen van de Gilze-doelman naast gaan. Zo waren er het eerste kwartier van de tweede helft een half dozijn aan kansen die niet benut werden door VV Oosterhout. Marouane Bouchti zag zijn schot naast gaan, na een goede een-twee met Ferry Jansen. Jeffrey van Baal zag zijn schot gered door de doelman na een solo door het 16-metergbied. Yeswindum Gire was tweemaal dicht bij een treffer en Stijn Biemans schoot rakelings naast. Gilze daar in tegen scoorde in de 65e minuut bijna zijn tweede treffer. Deze werd terecht afgekeurd door de scheidrechter voor buitenspel van de Gilze-spits. Wat VV Oosterhout ook probeerde deze middag, en ondanks het goede spel dat op de mat gelegd werd, tot score kwam men niet. Het was Gilze die in de allerlaatste minuut de eindstand op het scorebord zetten door de 2-0 te maken. VV Oosterhout heeft door dit verlies de aansluiting met de bovenste plaatsen los moeten laten. VV Oosterhout heeft nu zes punten achterstand op de koploper. Volgende week speelt VV Oosterhout thuis op sportpark ‘De Contreie’ tegen Virtus uit Zevenbergen. De wedstrijd begint om 14.30. JPR