Mannen zondag, 1, 3e klasse B

15 november 2015 14:30

Zwan (Sr.), P. van der

Balverlies en snelle counters zetten VV Oosterhout aan de kant!

VV Oosterhout dat vorige week voor het eerst dit seizoen bovenaan stond op de ranglijst is deze positie na een week al weer kwijt. Zondagmiddag stond de wedstrijd tegen Beek Vooruit op het programma. Zij stonden tweede, hebben een minder doelsaldo dan de VV Oosterhouters, een ware topper dus op sportpark de Contreie. Het publiek had dat ook zo begrepen en was ondanks het slechte weer in groten getale gekomen om getuige te zijn van deze strijd om de eerste plaats.

VV Oosterhout kwam goed uit de startblokken en na 10 seconden spelen was daar bijna de eerste treffer. Uit een voorzet van Matthew Coenraadts schoot aanvoerder Stijn Biemans de bal over het doel. VV Oosterhout was de betere voetballende partij en in de 9e minuut zag Menno Kans zijn inzet rakelings voorlangs gaan. Beek Vooruit liet voor het eerst van zich horen na een kwartier spelen. Een schot van 20 meter werd keurig onschadelijk gemaakt door doelman Arthur de Liefde. In de 18e minuut kwam Jeffrey van Baal vrij voor de doelman. Hij stond echter buitenspel en de op deze middag uitstekende leidende scheidsrechter dhr. P van der Zwan floot terecht af . De vrije trap werd snel genomen en Beek Vooruit liet zien dat het goed was in de omschakeling. Enkele seconden later was de bal aan de andere kant en schoot men de 0-1 binnen. De 0-2 liet niet lang op zich wachten. Een schot vanaf 20 meter van het doel werd onderweg van richting veranderd en ging via de paal binnen 0-2. De Oosterhouters rechtte hierna de rug en zochten de aanval om zo de aansluitingstreffer te maken. Dat lukte in de 27e minuut. Ferry Jansen werd onderuit gehaald in het strafschopgebied en de scheidsrechter wees terecht naar de stip. Het was Stijn Biemans die zich achter de bal plaatste en de keeper kansloos liet 1-2. Hierna was VV Oosterhout de betere ploeg maar kwamen ze niet tot scoren. In de 40e minuut was daar de 1-3. Balverlies op het middenveld gevolgd door de snelle counter kwam de Beek Vooruit-spits alleen voor de keeper. Deze rondde beheerst af en zo stond de 1-3 op het scorebord. Dit was ook de ruststand. Na de thee probeerde VV Oosterhout iets aan de achterstand te doen, maar Beek Vooruit was scherp in de counter. In de 49e en de 52e minuut was het raak en stond men met 1-5 achter. In de 56e minuut was Maroaune Bouchti dicht bij een treffer, maar hij zag zijn schot gekeerd door de keeper. In de 66e minuut was daar, omdat VV Oosterhout de aanval zocht weer uit een counter de 1-6. Hierna deed VV Oosterhout iets terug door treffers van Jeffrey van Baal 2-6 en Stijn Biemans 3-6. Het laatste woord deze wedstrijd was voor Beek Vooruit die in de 78e minuut de eindstand 3-7 binnenschoot. Door deze nederlaag is VV Oosterhout de koppositie kwijt en staat men 3 punten achter op de nieuwe koploper Beek Vooruit. De competitie duurt nog lang en voor VV Oosterhout ligt hier de mooie uitdaging om de koppositie weer te heroveren. Komende week speelt VV Oosterhout thuis voor de beker tegen IFC uit Hendrik Ido Ambacht. Aanvang wedstrijd 14.30. JPR