8 november 2015 14:30

Lang, P. de

Een beter doelsaldo posteert VV Oosterhout aan kop!

VV Oosterhout speelde afgelopen zondag in en tegen VV Bavel. Een team dat met hard werken de punten bij elkaar sprokkelt. VV Oosterhout daarentegen speelt goed voetbal maar vergeet zich soms te belonen door de bal niet in het doel te schieten. Daar was afgelopen zondag geen sprake van. Al was de eerste doelpoging wel voor VV Bavel.

In de 5e minuut moest doelman Arthur de Liefde handelend optreden na een vrije trap vanaf 20 meter. VV Oosterhout was in de 11e minuut gevaarlijk voor het doel na een goede een-twee tussen Kazim Aydin en Menno Kans. De inzet werd nog tot hoekschop verwerkt door de VV Bavel-doelman. Deze hoekschop werd genomen door Yeswindum Gire, die Stijn Biemans vrij zag staan. Zijn knal ging in de hoek van het doel en liet de VV Bavel-doelman kansloos 0-1. In de 22e minuut was daar bijna de tweede treffer voor Stijn Biemans deze middag, maar zijn schot mistte de juiste richting. In de 27e minuut was het wel raak. Yeswindum Gire zag Ferry Jansen vrij voor het doel, gaf een afgemeten voorzet. Ferry Jansen zag zijn kopbal nog gered door de VV Bavel-keeper maar de rebound was voor Marouane Bouchti die onberispelijk binnenschoot 0-2. Na deze treffer werd het spel onrustig, er werden veel overtredingen gemaakt door beide teams. De goed leidende scheidsrechter had er zijn handen vol aan. In de 40e minuut de aansluitingstreffer. De VV Bavel-spits werd in het 16-meter gebied onderuit gehaald, een terechte strafschop. Deze werd onhoudbaar binnengeschoten door Teun Adriaanse 1-2. VV Oosterhout begon na deze treffer beter te voetballen, en in de laatste seconden van de eerste helft werd de 1-3 binnengeschoten, op goed aangeven van Maarten Meuwes, door Stijn Biemans. De scheidsrechter floot gelijk voor rust en liet niet eens meer aftrappen. In de tweede helft een gelijkgaande strijd in het eerste kwartier, en VV Oosterhout leek de zaken goed voor elkaar te hebben. Tot in de 61e minuut toen VV Bavel uit het niets zomaar de 2-3 binnenschoot. Hierna herpakte VV Oosterhout zich en tien minuten later was daar de 2-4. Uit een hoekschop van Yeswindum Gire was daar Maarten Meuwes die zijn eerste treffer in VV Oosterhoutse dienst maakte. VV Oosterhout zette door om zo VV Bavel niet meer het geloof te geven dat er nog iets te halen was deze middag. In de 78e minuut tekende Stijn Biemans zijn derde treffer deze middag aan 2-5. Vijf minuten later kopte Tarik Maarnar uit een voorzet van Marouane Bouchti de 2-6 binnen. Een minuut later ging Kazim Aydin op avontuur. Zijn solo werd onderbroken met een grove overtreding in het 16 meter gebied. De scheidsrechter wees naar de stip en Marouane Bouchti schoot de bal perfect in het doel 2-7. Door deze overwinning pakt VV Oosterhout de koppositie. Het betere doelsaldo van de VV Oosterhouters geeft de doorslag. Volgende week speelt VV Oosterhout thuis op sportpark de Contreie tegen de nummer drie van de ranglijst Beek Vooruit. Aanvang wedstrijd 14.30 JPR