Dirkx, C.J.M.

Accommodatie

Onbekend

RWB doelman steekt overal een stokje voor!

VV Oosterhout reisde afgelopen zondag af naar Waalwijk om daar tegen RWB te spelen. Bij winst voor VV Oosterhout en puntverlies van de concurrenten kon VV Oosterhout de eerste periode in de wacht slepen. Deze periodetitel geeft recht op een plaats in de nacompetitie voor promotie naar de tweede klasse.

De Oosterhouters wisten wat er op het spel stond en begonnen furieus aan de wedstrijd. Al in de tweede minuut was daar Yeswindum Gire dicht bij een treffer na een voorzet van Stijn Biemans. Hij raakte de bal echter niet goed en zag zijn inzet naast het doel gaan. De tweede goede kans was na tien minuten spelen. Uit een hoekschop van Yeswindum Gire kwam de bal voor de voeten van Maarten Meeuwes. Ook zijn inzet ging naast het doel. Tien minuten later een kopbal van Ferry Jansen die uit het doel werd gehaald door RWB-doelman Arnir Cehic. Die de man van de wedstrijd werd door enkele fantastische reddingen. Zo lag hij in de weg na een knal van Stijn Biemans, bracht hij redding op een schot van Jeffrey van Baal, en haalde hij en schuiver van Stijn Biemans in de 45e speelminuut uit de hoek. Zo ging men met een 0-0 stand de rust in. In de tweede helft een nog feller VV Oosterhout dat voor elke meter streed om een doelpunt te maken. Al in de eerste minuut na rust was daar Marouane Bouchti die opdook voor de keeper, maar zijn schot was te zacht. In de 58e minuut een schot van Jeffrey van Baal dat in de uiterste hoek ging, maar weer was daar de RWB-doelman die redding bracht. Een minuut later een vrije trap op de 16 meterlijn van Stijn Biemans. En weer had de RWB-doelman het laatste woord . Als men zelf de kansen niet maakt geldt meestal de voetbalwet dat de tegenpartij de winnende maakt. Hier stak VV Oosterhout doelman de Liefde echter een stokje voor door in het laatste kwartier enkele malen handelend op te treden. Zo was de beginstand ook de eindstand en verloor VV Oosterhout twee belangrijke punten. Doordat de naaste concurrenten punten verloren had, was VV Oosterhout bij winst periodewinnaar geweest, nu gaat deze naar Baardwijk dat met een punt voorsprong op VV Oosterhout bovenaan staat. Volgende week speelt VV Oosterhout uit tegen Bavel. De wedstrijd begint om 14.00 uur op Sportpark de Roosberg aan de Bavelse Hei 7 te Bavel JPR