VV Oosterhout ronde verder in bekertoernooi

Mannen, 1, Groep 1 17

25 oktober 2015 14:30

Loos, G.J.H.

Deze overwinning dragen we op aan Gerard Christ!

Voor VV Oosterhout stond afgelopen zondag de eerste knock-out ronde in het bekertoernooi op het programma. Tegenstander was Grenswachters uit Putte een elftal dat bovenaan staat in de vierde klasse, een geduchte tegenstander die niet te onderschatten valt. VV Oosterhout dat in de competitie ook bovenin meedraait maar dan in de derde klasse, liet dat klasse verschil ook zien op het veld. In verband met het overlijden van Gerard Christ, clubman in hart en nieren en meer dan 50 jaar lid van de vereniging, maandag 19 oktober jl. speelde VV Oosterhout met rouwbanden en was er voor de wedstrijd 1 minuut stilte.

Al in de 8e minuut stond de 0-1 op het scorebord. Een mooie actie van Yeswindum Gire, die twee man omspeelde en op de 16 meterlijn Ferry Jansen vrij zag staan. Deze schoot de bal geplaatst in de linkeronderhoek van het doel en liet de Grenswachters-doelman kansloos. Een minuut later was het Jeffrey van Baal die dicht bij een doelpunt was. Zijn schot met buitenkant voet werd ternauwernood door de doelman gered. Na een kwartier spelen was daar de eerste aanval van Grenswachters. Het was Menno Kans die met een goed ingezette sliding de aanval een halt toe riep. VV Oosterhout had een veld overwicht maar Grenswachters kwam in de 28e minuut op gelijke hoogte. De spits onderschepte de bal en rondde in een één op één situatie met de VV Oosterhout-doelman beheerst af 1-1. Tien minuten later was daar weer de voorsprong voor VV Oosterhout. Het was weer Yeswindum Gire die aan de basis stond van dit doelpunt. Zijn pass bereikte Ferry Jansen die de bal voor de tweede keer achter de Grenswachter-doelman schoot 1-2. In de 44e minuut een voorzet van Matthew Coenraadts, dat meer op een schot leek. De bal kwam via de lat voor de voeten van Ferry Jansen, die toen hij op goal wou schieten onderuit werd gehaald. De scheidsrechter wees naar de penaltystip. Het was Yeswindum Gire die zich achter de bal plaatste en de keeper de verkeerde hoek instuurde 1-3. Dat was de ruststand. In de tweede helft was de eerste kans voor Grenswachters. Het was VV Oosterhout-doelman Arthur de Liefde die met een reflex de Grenswachters van het scoren afhield. In de 73e minuut een vrije trap aan de rechterkant van het veld op zo’n 30 meter van het doel. Linksback Guston Remie nam deze vrije trap, en zonder dat iemand hem aanraakte verdween de bal in het doel 1-4. In de 85e minuut een counter van Grenswachters die met een prachtige kopbal werd afgerond door de spits en de 2-4 aantekende. In de laatste minuut van de wedstrijd was Yoeri Siemons nog dicht bij een doelpunt, maar hij zag zijn schot via de paal weer terug het veld ingaan. Zo bleef het 2-4 voor VV Oosterhout en is men een ronde verder in het bekertoernooi. Volgende week staat er weer een competitiewedstrijd op het programma. Men speelt dan uit tegen RWB uit Waalwijk dat een punt minder heeft dan VV Oosterhout. De wedstrijd begint om 14.30 op sportpark “de Gaard”  de Gaard 1 in Waalwijk. JPR