2 - 0

Mannen zondag, 1, 3e klasse B

11 oktober 2015 14:30

Morelis, A.M.J.

VV Oosterhout speelde afgelopen zondag de derde uitwedstrijd van het seizoen tegen Waspik dat zich onderin de ranglijst bevindt. Waspik voor de  Oosterhouters al jaren een moeilijke tegenstander waar veel punten aan verloren zijn. Dat was ook deze middag het geval.

Waspik een tot op het randje van het toelaatbare spelende ploeg had al na 3 minuten twee kansen gekregen om op voorsprong te komen. Deze schoten werden nog gekeerd, maar het was een voorteken van wat er nog te komen stond. In de 5e minuut was het raak voor Waspik. Met een splijtende pass door de verdediging kwam de bal bij de Waspik-spits die perfect afrondde en zo de 1-0 op het scorebord liet aantekenen. VV Oosterhout wist meteen wat men te doen stond en ging op jacht naar de gelijkmaker. Zo was Yeswindum Gire daar in de 10e minuut dichtbij. Een voorzet op maat van Jeffrey van Baal werd echter vrij voor het doel door hem over het doel gekopt. In de 24e minuut dacht heel VV Oosterhout aan een strafschop. Een Waspik-verdediger sloeg een schot van Stijn Biemans met twee handen weg in het 16 meter gebied. Alleen pech voor VV Oosterhout, Iedereen had het gezien en gehoord, maar de man die het bepaald, de scheidsrechter, had het als enige niet waargenomen en liet doorspelen. Na een half uur spelen was het Jeffrey van Baal die alleen voor de keeper opdook. De Waspik-keeper kon nog net redding brengen en hield zo van Baal van het scoren af. Enkele minuten later wederom pech voor VV Oosterhout. Een schot van Tarik Maamar belandde op de paal en zo bleef het 1-0 voor Waspik. Dit was ook de ruststand. Wie verwacht had dat VV Oosterhout de tweede helft begon met een stormloop op het Waspik-doel kwam bedrogen uit. VV Oosterhout was niet in staat om het Waspik echt moeilijk te maken. De beste kansen waren voor Waspik, die met snel countervoetbal het de VV Oosterhout verdediging lastig maakte. In de 75e minuut was daar de 2-0. Waspik veroverde de bal op het middenveld en met een lange pass kwam de Waspik-spits vrij voor het doel. Deze schoot de bal onhoudbaar achter de VV Oosterhout- doelman. VV Oosterhout probeerde hierna nog wel om een punt uit de wedstrijd te slepen, maar verder dan een bal van Ferry Jansen op de paal kwam men niet. Einduitslag Waspik – VV Oosterhout 2-0. Volgende week speelt VV Oosterhout thuis tegen NOAD uit Tilburg. Aanvang wedstrijd 14.30 uur JPR