Mannen zondag, 1, 3e klasse B

27 september 2015 14:30

Jansen, D.J.L.

Soms komen er andere dingen kijken dan goed kunnen voetballen!

VV Oosterhout speelde afgelopen zondagmiddag de uitwedstrijd tegen Veerse Booys in Raamsdonkveer. Een voor de Oosterhouters altijd lastige en moeilijke tegenstander om tegen te spelen. Dat was ook deze wedstrijd het geval. Trainer Leon Hutten had zijn manschappen deze week op scherp gezet door hard te trainen, dus was men klaar om de strijd aan te gaan met Veerse Boys.

De eerste helft was geheel voor VV Oosterhout. De thuisploeg kwam niet verder dan de bal hard naar voren te schieten en afwachten of spits Derek Brison er iets mee kon doen. VV Oosterhout was de betere voetballende ploeg en het was wachten op de eerste treffer die elk moment kon vallen. Aanvoerder Stijn Biemans was daar in de 25e minuut dichtbij. Echter zag hij zijn schot op de lat uiteenspatten en bleef de stand 0-0. VV Oosterhout bleef de aanval zoeken en had 90 procent balbezit de eerste helft, maar echt gevaarlijk werd men niet. Toch was het middenvelder Kazim Aydin nog dicht bij een treffer in de 40e minuut. Hij pikte de bal op in het middenveld omspeelde enkele tegenstenders en zag net als Biemans zijn schot op de lat eindigen. Zo ging men met 0-0 de rust in. In de tweede helft hetzelfde beeld, VV Oosterhout dat het spel maakte en domineerde en Veerse Boys die alleen maar verdedigden. In de 52e minuut van de wedstrijd verraste de scheidsrechter vriend en vijand door aan Veerse Boys een strafschop te geven. Het was Veerse Boys-spits Derek Brison die een overtreding beging op Gustom Remie en zag tot zijn verbazing dat de scheidsrechter geen vrije trap gaf aan VV Oosterhout maar de bal op de stip lag. Dit cadeautje werd op waarde geschat door keeper Martijn Clarijs de bal onhoudbaar binnenschoot 1-0 voor Veerse Boys. VV Oosterhout ging hierna nog meer op de aanval spelen om op gelijke hoogte te komen. In de 60e minuut werd een schot van Stijn Biemans in het strafschopgebied door een Veerse Boys-verdediger met de hand gestopt. Iedereen op het sportpark had het gezien behalve de scheidsrechter, dus verder spelen. Een hoekschop van Ryan Snoeren kwam via een verdediger wederom op de lat. Het zat de VV Oosterhouters deze middag niet mee, zeker niet toen er voor de tweede keer hands werd gemaakt door een Veerse Boys-verdediger in zijn eigen strafschopgebied. Ook deze keer zag de scheidsrechter het niet en liet weer verder spelen. Een paar minuten later was het Menno Kans die achter de bal ging staan voor een vrije trap. En weer was het de lat die de VV Oosterhouters in de weg lag. In de 85e minuut een vrije trap van 20 meter schuin voor het doel. Aanvoerder Stijn Biemans schoot de al geplaatst in de hoek ,maar de Veerse Boys-doelman Clarijs kon nog net redding brengen. Zo bleef het 1-0 voor Veerse Boys dat VV Oosterhout de eerste nederlaag bezorgde dit seizoen. Aanstaande zondag staat de thuiswedstrijd tegen WDS ’19 op het programma. Aanvang wedstrijd 14.30. JPR