Sarto 1 (zon)

Mannen zondag, 1, 2e klasse E

8 februari 2015 14:30

Werff, R.C.P van der

Afgelopen zondag speelde VV Oosterhout tegen het Tilburgse Sarto. De afgelopen weken is er hard onder leiding van trainer Leon Hutten door de selectie getraind en men ging vol vertrouwen de wedstrijd in. VV Oosterhout begon fel aan de wedstrijd en de eerste aanval leverde de eerste grote kans op. Ferry Janssen stond na een goed opgezette aanval vrij voor de Sarto-keeper en kon de bal ongehinderd in het doel koppen. Helaas voor VV Oosterhout kopte hij de bal naast het doel en vergat hij zo VV Oosterhout op voorsprong te zetten. Sarto kwam in deze fase niet in het spel voor en VV Oosterhout domineerde de wedstrijd. Het was Yeswindum Gire die het goede spel in de 18e minuut beloonde met een treffer. Hij zette enkele Sarto-verdedigers op het verkeerde been en liet de keeper kansloos met een bekeken schot in de korte hoek 1-0. Na deze treffer liet VV Oosterhout de teugels iets los en Sarto kwam beter in haar spel. VV Oosterhout-doelman Ramon Everduim liet zich bijna verrassen doordat de Sarto-aanvaller geen voorzet gaf maar de bal snoeihard bij de eerste paal schoot. Hij redde echter beheerst door de bal voor de doellijn klemvast te pakken. In de 38e minuut was daar de gelijkmaker. Een voorzet kwam tegen de benen van de goed mee teruggekomen Ron Heijmans, die overigens een prima wedstrijd speelde, en de bal zo achter zijn eigen doelman werkte 1-1. In de 44e minuut had hij zich bijna kunnen revancheren maar zijn schot ging rakelings over het Sarto-doel. VV Oosterhout kwam voor rust nog goed weg. In de 47e minuut een knal vanaf 25 meter ging richting de kruising van het doel, maar doelman Ramon Everduim kreeg er zijn vingers nog achter en hield zo de ruststand op 1-1. Na rust een gelijk opgaande strijd waar kansen aan beide teams niet besteedt waren. Zo had Noel Sipkens VV Oosterhout al in de eerste minuut na rust op voorsprong kunnen zetten, De Sarto-keeper plukte echter de bal voor zijn schoenen weg. VV Oosterhout had geluk in de 51e minuut toen een schot via de paal weer het veld in ging. Pech had VV Oosterhout een kwartier later. De scheidsrechter gaf geen tweede gele kaart aan een Sarto-speler na een grove overtreding, maar wel aan Guston Remie omdat deze voor de bal ging staan om een eventuele snelle vrije trap te voorkomen. VV Oosterhout moest zo de laatste 20 minuten met een man minder verder. Men verdedigde met man en macht dit punt, maar zoals bijna het gehele seizoen zat het nu ook niet mee. Ver in blessuretijd en vrije trap voor Sarto. Deze schampte het hoofd van de Sarto-spits en liet zo de VV Oosterhout-doelman kansloos 1-2. Een domper voor VV Oosterhout dat in deze wedstrijd recht had op een punt. Door deze uitslag blijft VV Oosterhout op de laatste plaats van de ranglijst. Echter biedt het getoonde spel deze middag mogelijkheden voor de resterende wedstrijden. De volgende wedstijd is op 22 februari om 14.30 uit bij RKTVV op Sportpark Noord aan de Rueckertbaan 207 in Tilburg. JPR