VV Oosterhout verliest 2 keer met 3-2 van MOC '17

MOC'17 1 (zon)

Mannen zondag, 1, 2e klasse E

25 januari 2015 14:30

Cock, R.N. de

VV Oosterhout speelde afgelopen zondag haar eerste competitiewedstrijd na de winterstop thuis tegen MOC ‘17.Een tegenstander die sterk begon aan de competitie maar daarna door blessures en terugval kende en nu in de middenmoot staat van deze competitie. Het was tevens de eerste wedstrijd onder leiding van de nieuwe trainer Leon Hutten die vanaf 4 januari 2015 voor de groep staat. VV Oosterhout begon onrustig aan de wedstrijd en zo kon MOC ‘17 de eerste kansen voor zich nemen. Al na 5 minuten spelen was daar de eerste kans voor MOC ‘17 maar de spits miste scherpte. Na 20 minuten spelen kwam VV Oosterhout goed weg toen een voorzet vanaf rechts op de lat belandde. In de daarop volgende tegenaanval had VV Oosterhout het geluk niet aan hum zijde. De VV Oosterhout-spits Yeswindum Gire speelde zich goed vrij, maar zag zijn schot via de vingertoppen van de doelman net naast gaan. In de 25e minuut een hoekschop voor VV Oosterhout, die door MOC ‘17 in een 0-1 voorsprong werd omgezet. Door zeer snel van verdediging naar aanval om te schakelen, door MOC ’17, liep VV Oosterhout achter de bal aan en kon de MOC-spits de 0-1 binnenkoppen. VV Oosterhout ging na deze treffer iets beter voetballen en kwam zo beter in de wedstrijd. Kansen waren er echter niet voor beide teams in de resterende tijd in de eerste helft en zo leek mem met een 0-1 achterstand de rust in te gaan. Echter uit een hoekschop in de allerlaatste seconden kwam VV Oosterhout op een 0-2 achterstand. Een MOC-aanvaller kreeg net iets teveel ruimte en kon zo de 0-2 inkoppen. In de tweede helft een feller VV Oosterhout dat prima voetbal liet zien en over een goede mentaliteit te beschikken. In de 55e minuut de aansluitingstreffer. Yeswindum Gire maakte gebruik van de miscommunicatie van de keeper en de verdediger en tikte de 1-2 binnen. Na deze treffer ging men meer op de aanval spelen om op gelijke hoogte te komen. VV Oosterhout kwam bedrogen uit. Na een snelle vrije trap van MOC ‘17 kwam de spits alleen voor VV Oosterhout-keeper Ramon Everduim, deze keerde het eerste schot, maar op de rebound had ook hij geen antwoord en zo stond het 1-3. Hierna ging men achterin risico’s nemen om zo nog meer op de aanval te spelen. Er waren kleine kansen maar de 2-3 kwam echter te laat. In de 87e minuut schoot Noël Sipkens die binnen na voorbereidend werk van Ferry Jansen, die de bal goed terug legde. VV Oosterhout blijft door dit resultaat op de laatste plaats staan. Volgende week zondag is de uitwedstijd tegen Madese Boys. De wedstrijd begint om 14.30 op sportpark de Schietberg aan de Schietberglaan 10 in Made. JPR