Mannen zondag, 1, 2e klasse E

14 december 2014 14:30

Thoonen, J.J.W.

VV Oosterhout verliest in extremis

VV Oosterhout speelde afgelopen zondag thuis tegen Cluzona uit Wouw een middenmoter in deze competitie. Trainersduo van Gils/ Dekker moest op het laatste moment nog sleutelen aan de opstelling doordat Angelo Ernst met griep in bed lag. Nadat pupil van de week Yara de Kreek de aftrap had verricht kon de wedstrijd beginnen. De beide teams begonnen afwachtend aan de wedstrijd om zo in de beginfase niet tegen een achterstand aan te hoeven kijken. Na een half uur spelen barstte de wedstrijd toch los en het was Noël Sipkens die de eerste kans voor zich nam. Na een goede pas van Ron Heijmans kwam hij vrij voor het doel, maar zag zijn inzet gekeerd worden door de keeper van Cluzona. Enkel minuten later een schot van Stijn Biemans dat net de juiste richting miste en voor VV Oosterhout langs de verkeerde kant van de paal ging. Ook Cluzona zocht meer de aanval en in de 40e minuut was men dicht bij een treffer. Het was echter VV Oosterhout  doelman Ramon Everduim die met een prima reflex de bal uit de hoek ranselde. Zo was de ruststand 0-0. Na een paar minuten gespeeld te hebben in de tweede helft haalde Cluzona-speler en oud profspeler van der Sloot verwoestend uit, maar ook hij zag zijn schot gekeerd door doelman Everduim. In de 57e minuut was VV Oosterhout dicht bij de openingstreffer. Een goed genomen hoekschop van Yeswindum Gire kwam voor de voeten van Stijn Biemans. Deze controleerde de bal goed, maar zag zijn inzet van de lijn worden gehaald door een Cluzona-verdediger. Tien minuten later was daar de kans voor VV Oosterhout. De ingevallen Ricardo Smits stuurde Yeswindum Gire de ruimte in, deze omspeelde de doelman, treuzelde daarna te lang en zijn inzet werd voor de doellijn nog gekeerd door dezelfde doelman. En zoals het dan meestal gaat in de voetbalwereld, als jezelf de kansen laat liggen, scoort de tegenpartij. Dat was nu ook het geval. Uit de hoekschop in de laatste seconden van de wedstrijd kopte de Cluzona-spits de bal onhoudbaar in het doel 0-1. Een mokerslag voor VV Oosterhout dat met goed voetbal deze middag de beste kansen had op de overwinning en nu de punten aan zich voorbij zag glippen. Het eerste gedeelte van de competitie zit erop waar VV Oosterhout op de laatste plaats staat met 8 punten uit 13 wedstrijden en waar hopelijk nu de gifbeker helemaal leeg gedronken is. VV Oosterhout heeft prima voetbal laten zien de eerste helft van deze competitie maar zag dit niet beloond met punten. Hopelijk gaat dat na de winterstop wel gebeuren en kan men zo zich uit de degradatiezone voetballen. De eerste wedstrijd is op 25 januari 2015 om 14.30 thuis tegen MOC’17. Wij wensen u namens de technische staf en selectie van VV Oosterhout een gezond en sportief 2015 toe. JPR