Weststadweg 1
4906MK
OOSTERHOUT NB
tel. 0162-438847

Voorafgaand aan de wedstrijd werd er in verband met het overlijden van oud bestuurs- en erelid Rinie Roovers een indrukwekkende minuut stilte gehouden.

Op een kil en winderig sportpark startte om 14.00 uur de wedsstrijd tegen Coal uit Rotterdam de wedstrijd in Rotterdam werd destijds met 3-2 gewonnen. Na negentig minuten voetballen vandaag stond er, onder geringe publieke belangstelling, een gelijkspel op het scorebord.

De eerste minuten waren nog voor VV Oosterhout en na 8 minuten kon Anouar Moukouh de 1-0 scoren. Hierna zakte VV Oosterhout weg naar een bedenkelijk niveau en werden er nog weinig creatieve, fantasie volle aanvallen opgezet. Coal profiteerde hier maximaal van en met de wind in de rug scoorde de 45-jarige Rachid el Khalid de 1-1. Even later moest Danny Hoefnagels het veld met waarschijnlijk een hamstring blessure het veld verlaten. Hij werd vervangen door Lucas Barbosa Brito.

Lucas was nog maar net binnen de lijnen of Coal scoorde via Dalvin Delgado zijn tweede treffer 1-2.

Scheidsrechter Patrick Dijkhuizen moest alle zeilen bijzetten en de nodige, terechte, gele kaarten geven om de wedstrijd binnen de perken te houden.

De tweede helft speelde VV Oosterhout met de wind in de rug en werd Coal meer op eigen helft teruggedrongen. Toen ‘enfant terrible’ van Coal Sjenterlique Boahen tegen zijn, terechte, tweede gele kaart en dus rood opliep kwam er voor de rood-witten uit Rotterdam nog minder ruimte om aan te vallen. Anouar profiteerde in de 75ste minuut perfect van de ruimte die hij kreeg van zijn opponenten en hij scoorde zijn tweede van de middag 2-2. Omar Al Zoubi trof de paal nog maar hiermee waren de wapenfeiten van VV Oosterhout wel geteld. Over twee weken de thuiswedstrijd tegen Terheijden en dan zal er uit een ander vaatje getapt moeten worden

Foto’s van de wedstrijd vind je hier: VV Oosterhout - COAL - VV Oosterhout