Zwaar bevochten overwinning meiden MO-17 ST Oosterhout/ SCO

Mispelstraat 4
4849BC
DORST
tel. 0161-411374

De tweede wedstrijd van het seizoen was uit tegen Neerlandia’31. Op deze hele warme zaterdag werd er in Dorst door 2 teams gestreden voor de 3 punten. De Oosterhoutse meiden kregen na 6 minuten een uitgelezen kans op de 0-1 maar helaas mistte Lois het doel. Aan de andere kant kreeg Neerlandia’31 een vrije kans waarbij Zoë een hele belangrijke redding verrichtte. Hierna was vanaf de 14e minuut ST Oosterhout/ SCO de bovenliggende partij. Schoten van Floor en Noa troffen geen doel. De meiden uit Dorst kwamen niet meer uit de verdediging. In de 30e minuut werd er in de 16 meter een overtreding gemaakt op Fre die een penalty opleverde. Pien schoot deze buiten bereik van de keeper tegen de paal. Ook voor rust nog 2 schoten van Ise en Lois die er soms op wonderbaarlijke wijze niet in gingen. Ruststand 0-0.

In de 2e helft hetzelfde spelbeeld. De Oosterhoutse meiden creëerden de meeste kansen maar ook Neerlandia, 31 kwam een aantal keren sterk door over links waarbij zowel Pien, Anouk als Zoë  alles uit de kast moesten halen om een tegendoelpunt te voorkomen. Na een half uur spelen bolde het net voor de eerste keer maar helaas stond Lois hierbij buitenspel. ST Oosterhout/ SCO bleef strijden, ondanks de verzengende hitte op het kunstgras veld en hield de druk op het Dorstse doel. Net toen het leek op een gelijkspel uit te draaien werd Fre in het strafschopgebied omver geduwd waarna de scheidsrechter in de 40e minuut niets anders kon doen dan weer een strafschop geven. Dit keer Iris Jansen achter de bal die dit karwei keurig klaarde, 0-1. Kort daarna nog een vrije trap die de 0-2 had kunnen opleveren maar ook deze bal ging er, net als de andere 7 doelpogingen in de 2e helft, niet in. Al met al een terechte overwinning waarbij de Oosterhoutse meiden alle krachten hebben moeten aanspreken om dit resultaat over de streep te trekken, een prachtige prestatie! PvH