Wedstrijdverslagen

Uitstekende teamprestatie brengt VV Oosterhout aan kop!

ONI en VV Oosterhout, twee clubs met een gedeelde geschiedenis. In de 3 jaar dat VV Oosterhout in 4e klasse speel(de) kwam het ONI elk jaar tegen. In het jaar dat VV Oosterhout naar de 3e klasse promoveerde deed ONI hetzelfde. Toch kwamen beide ploegen elkaar in dat jaar ook tegen, al was dat voor de beker. Duels tussen ONI en VV Oosterhout staan altijd garant voor spektakel en heerlijke duels. Vandaag was het weer zo'n dag. ONI begon als koploper aan de wedstrijd en VV Oosterhout wilde juist die koppositie veroveren.

Al in de eerste minuut werd de toon gezet door VV Oosterhout. Na amper 50 seconden spelen leek het al 0-1 te worden maar tot tweemaal toe wist Robin van den Noort op miraculeuze wijze de bal niet in het net te deponeren. Het duurde echter niet lang voordat van den Noort zich kon revancheren want in de 3e minuut wist hij, na een verre inworp van Michael Blom en perfecte verlengbal van Devie de Ronde, VV Oosterhout toch op voorsprong te zetten toen hij de bal onhoudbaar achter de doelman van ONI wist binnen te tikken. Een droomstart van VV Oosterhout dus en ONI wist even niet wat hun overkwam. Toch wist ONI zich te herpakken en kwam het beter in de wedstrijd. Echter was het VV Oosterhout dat de wedstrijd dicteerde en gevaarlijker was. Dit leidde tot enkele kansen maar helaas wist VV Oosterhout de score niet uit te breiden.
Waar hey wachten was op de 0-2 viel rond de 25e minuut echter volkomen onverwacht de treffer aan de andere kant. Een aanval van ONI eindigde bij een aanvaller die wel/niet in buitenspelpositie stond en zijn lage voorzet werd heel ongelukkig door Joey van Wanrooij achter z'n eigen doelman gegleden. 1-1 en ONI was weer helemaal terug in de wedstrijd. De wedstrijd kabbelde hierna even voort en beide ploegen werden iets slordiger. Het spel ging gelijk op maar beide ploegen wisten niet echt gevaarlijk te worden. Toch wist VV Oosterhout vlak voor rust op een verdiende voorsprong te komen. Een perfect aangesneden voorzet van Kevin Blom kwam op het hoofd van de volledig vrijstaande Devie de Ronde terecht en hij wist de bal beheerst binnen te koppen. 1-2 en bijna rust, een perfect uitgangspositie. De paar minuten tot de rust probeerde ONI nog gevaarlijk te worden maar elke aanval leidde tot niets waardoor beide ploegen gingen rusten met een 1-2 tussenstand.

Met een 1-2 voorsprong voor VV Oosterhout gingen beide ploegen de tweede helft tegemoet. ONI liet al snel zien dat het zich niet gewonnen wilde geven en was in de beginfase de bovenliggende partij. VV Oosterhout speelde niet slecht maar was slordig in de passing en wist de bal op sommige momenten niet lang genoeg vast te houden. ONI zocht vooral de zijkanten op waarna met een voorzet meestal één van de twee spitsen (beide minimaal 1.90m) werd gezocht. De 2-2 hing eerder in de lucht dan de 1-3 maar mede door uitstekend verdedigend werk aan VV Oosterhout kant en de sterk en goed keepende Mark Vorthoren werd de 2-2 enkele malen verijdeld. VV Oosterhout bleef zoeken naar de 1-3 en in de 73e minuut werd het dan eindelijk beloond. Op 20 meter van de goal kreeg Joey van Wanrooij de bal in zijn bezit waarna hij met een snoeihard en machtig schot de doelman van ONI het nakijken gaf. 1-3 en bij ONI gingen de kopjes al een beetje hangen. Waar VV Oosterhout in de eerste competitiewedstrijd tegen TGG in de laatste minuten nog een 1-3 voorsprong uit handen gaf was iedereen er zich terdege van bewust dat dit niet nogmaals mocht gebeuren. In de 77e minuut wist VV Oosterhout de wedstrijd definitief in het slot te gooien. Een goed gegeven strakke cornerbal van Robin van den Noort werd bij de eerste paal snoeihard en zuiver binnengelokt door, de uitstekend spelende, Robin Versluijs. Het verzet van ONI was nu echt gebroken en nauwelijks drie minuten later werd het allemaal nog erger voor ONI toen invaller Dennis Haans na een steekpass van de sterk spelende Devie de Ronde de 1-5 wist binnen te schieten. In de laatste tien minuten van de wedstrijd kreeg VV Oosterhout nog enkele kansjes op de 1-6 maar dit bleef ONI bespaard waarna de scheidsrechter na een korte blessuretijd floot voor het einde van de, overigens zeer sportieve wedstrijd. Uiteraard werd  in de derde helft ook deze overwinning op ONI weer uitbundig gevierd in de altijd gezellige kantine van clublegende Koos Mouthaan. En in de lijn van de wedstrijd wist VV Oosterhout bij de tweewekelijkse loterij ook nog de meeste prijzen te verzilveren.

3 gespeeld, 7 punten en medekoploper. VV Oosterhout staat waar het wil staan en laat zien dat het grote ambities heeft.  Vandaag toonde de ploeg eens te meer aan dat het bulkt van talent en dat de bereidheid om voor elkaar te werken enorm hoog is. Het woord 'verzaken' is een verboden woord en gelukkig beseft heel de groep dit. Vanwege de grote selectie moeten er helaas elke week spelers teleurgesteld worden maar ook deze spelers verzaken niet en komen hun teamgenoten aanmoedigen, ook omdat ze weten dat ze er de week erop misschien zelf moeten staan. Daarom is de pluim die uitgedeeld wordt niet voor de spelers die vandaag gespeeld hebben maar voor de gehele selectie, inclusief begeleiding. Als VV Oosterhout deze mentaliteit, scherpte en teamsfeer vast weet te houden de komende maanden kan het een heel leuk seizoen worden voor de Oosterhouters.

Volgende week 26 september speelt VV Oosterhout de thuiswedstrijd tegen Good Luck uit Raamsdonksveer. Aanvang: 14.30 uur

Opstelling tegen ONI:

Mark Vorthoren, Koen Dekkers (Mark van den Avoird), Robbin Celi, Robin Versluijs, Robby van Vugt, Michael Blom (Mark Snoeren), Joey van Wanrooij, Nicky van Seeters, Kevin Blom (Dennis Haans), Robin van den Noort, Devie de Ronde

VV Oosterhout zaterdag 1 laat zien hoe het moet

ONI 1 - VV Oosterhout 1

Na een weekje rust stond voor VV Oosterhout vandaag de uitwedstrijd tegen 'Angstgegner' ONI uit 's-Gravenmoer op het programma. Voorafgaand aan deze wedstrijddag beleefde de selectie van VV Oosterhout een turbulente week nadat twee selectieleden met slecht nieuws kwamen. Ten eerste kwam onze verzorger en knuffelopa Gerard van Domburg met het vervelende nieuws dat hij de komende tijd veelal afwez... meer ยป

  • 22 november 2014, 14:45
Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!