Meiden VV Oosterhout/SCO MO17-1 pakken punt in Rucphen

Sprundelseweg 34 B
4715RC
RUCPHEN

Na een mooie overwinning vorige week was het zaak om vandaag ook 3 punten te pakken zodat ermee gedaan kan blijven worden om de bovenste plaatsen. Zonder Inge en Anouk werd er voortvarend begonnen door de Oosterhoutse meiden. Binnen 4 minuten twee keer een mooie steekbal van Noa die voor de eerste dreiging zorgden. RSV kwam na zeldzaam balverlies van Pien in een 1 op 1 situatie terecht waarbij de bal gelukkig aan de goede kant van de paal verdween. ST Oosterhout/SCO was voetballend beter maar kwam niet tot echt uitgespeelde kansen. RSV was in de omschakeling 2 keer gevaarlijk en raakte daarbij de buitenkant van de paal. Ruststand 0-0. De eerste 10 minuten  na rust was de wedstrijd in Oosterhoutse handen. Een vrije trap van Laura werd door Fre tot een doelpunt verwerkt, 0-1. Hierna liet de scheidsrechter te veel toe waardoor de sfeer in het veld grimmiger werd. Een terechte vrije trap, nadat Jara twee keer van achteren werd getackeld , werd niet door Laura benut maar ook niet bestraft met een gele kaart. RSV kreeg na 10 minuten spelen ook een vrije trap maar dat leverde geen gevaar op. In tegenstelling tot de eerste helft gingen de meiden nu teveel mee in het fysieke geweld en werd vanaf de zijkant geprobeerd de meiden uit de wedstrijd te krijgen. Na 26 minuten spelen ontstond er een opstootje na een overtreding op Emma waarna de scheidsrechter besloot 2 speelsters af te laten afkoelen. RSV speelden steeds ruwer waar tegen  helaas niet werd opgetreden. VV Oosterhout/SCO kwam niet meer aan voetballen toe en RSV wist na 33 minuten spelen de gelijkmaker te maken. Opnieuw een opstootje nadat Milou onheus werd bejegend en geen gele kaart nadat Ise onderuit werd geschoffeld verslechterde de sfeer nog meer. RSV leek te profiteren van de gecreëerde situatie maar het doelpunt, 5 minuten voor tijd, werd afgekeurd wegens buitenspel. Complimenten aan de meiden en zeker aan aanvoerder Pien die probeerde de scheidsrechter te laten inzien dat hij niet eerlijk optrad. Doordat de Oosterhoutse meiden in de 2e helft niet meer tot kansen kwamen was het gelijkspel terecht al voelde het wel als een nederlaag gezien de tegenwerking. Met deze uitslag verliezen de meiden helaas de aansluiting met de top van de ranglijst. Over 2 weken ontvangen we om 12:30 WDS in Oosterhout.