4906MK
OOSTERHOUT NB
tel. 0162-438847

Emiel van Pelt weer beslissend met assist

Zondag 16 april mocht VV Oosterhout aantreden tegen VV Rijen. In deze regelrechte degradatiekraker trok VV Oosterhout na ruim 90 minuten aan het langste eind. Met een 3-2 overwinning op zak kon het resterende kruit terug de wapenkast in voor de volgende strijd over 2 weken tegen Gilze. Scheidsrechter vandaag was Sterre Bijlsma. Zij floot een goede partij en hield de haantjes onder controle.
VV_Oosterhout_-_VV_Rijen_3-2_02_16042023.JPG VV_Oosterhout_-_VV_Rijen_3-2_08_16042023.JPG VV_Oosterhout_-_VV_Rijen_3-2_13_16042023.JPG

Voor VV Oosterhout begon de wedstrijd voorspoedig al na 60 tellen had Diae Abjij de bal achter Bas van Loon liggen. Diae speelde Luc Heestermans simpel uit en verraste de Rijense goalie in de korte hoek 1-0. Nog even was VV Oosterhout de bovenliggende partij en in de 10de minuut trof Martijn Schepers de paal. Hierna was het VV Rijen die het initiatief overnam en VV Oosterhout tot de defensieve stellingen dwong. Resultaat leverde dit niet op al waren er een paar hachelijke situaties. In de 30ste minuut kwam Sandro Ariza echter op stoom zijn op het oog houdbare schot plofte achter van Loon en liet de 2-0 oplichten op het scorebord. Vanwege een blessure werd Dennis van Bijsterveld gewisseld voor Yassine el Youssofi en laatstgenoemde deed dit met verve.

In de tweede helft ging VV Rijen op zoek naar de aansluitingstreffer. Deze viel in de 54ste minuut Remco Droog schatte een bal van Joost Broeders verkeerd in en zijn inzet plofte over zijn hand in het doel 2-1. Door dit doelpunt werd de inzet bij de Rijenaren verhoogd en gingen ze op jacht naar de gelijkmaker. Hierbij hanteerde de manschappen van Buchly vooral de lange bal die op een enkele uitzondering na goed verdedigd kon worden door de Oosterhoutse defensie. Stijn Biemans wisselde Martijn Schepers voor Bjorn Moerenhout en Kazim Aydin en Sofyan Asrih voor Ian van Strien en Emiel van Pelt. Het was de op iedere bal jagende Emiel die in de 84ste minuut Timo Schollaardt vrij voor van Loon zette en de 3-1 was een feit. In de 90+ minuut een slordigheid op het middenveld en een verdediging die niet meer in kon grijpen en de 3-2 was een feit. Even later floot Bijlsma af en was de noodzakelijke overwinning een feit. Volgende week een vrij weekend. Op 30 april de thuiswedstrijd tegen Gilze aanvang 14.30 uur.
VV_Oosterhout_-_VV_Rijen_3-2_48_16042023.JPG

Foto’s van de wedstrijd vind je hier : VV Oosterhout - VV Rijen - VV Oosterhout