4906MK
OOSTERHOUT NB
tel. 0162-458406

VV Oosterhout de kansen Dordrecht de goals in de eerste helft

VV Oosterhout begon sterk aan de eerste helft er werden legio kansen gecreeërd waaruit slechts 1 doelpunt viel te noteren. De Dordtenaren kwamen 2x voor Yannick Millenaar en scoorden beide keren.

De tweede helft liet een ander beeld zien VV Oosterhout combineerde beter en gaf eigenlijk geen kansen meer weg aan FC Dordrecht, dat eigenlijk vooral de lange bal hanteerde. FC Dordrecht kwam, in de tweede helft, niet alleen voetballend vermogen tekort ook conditioneel legden zij het af tegen een fitter ogend VV Oosterhout. De wedstrijd stond onder leiding van Sassenheimer Remko Lochtenberg die een goede partij floot en door liet voetballen waar dit kon.

VV Oosterhout begon sterk aan de wedstrijd, jammer dat Sofyan Asrih in de achtste minuut al moest uitvallen met een hamstringblessure. Wahid Abdoulaije verving hem.

De wedstrijd was al voor een kart onderweg toen Kazim Aydin goed doorging vanaf de middenlijn tot de zestien van FC Dordrecht, hij bediende Diae Abjij en deze rondde mooi af Yarno Teuling kansloos latend 1-0. In de 30ste minuut maakte Amin Elmard een overtreding op Diae die hem een gele kaart opleverde, achteraf een dure want in de 50ste kreeg hij na een overtreding zijn tweede en kon hij de douche opzoeken. FC Dordrecht kreeg hierna twee kansen en scoorde twee keer. VV Oosterhout kreeg in de persoon van Sandro Ariza twee kansen die beide een prooi waren voor Yarno Teuling. Ruststand 1-2.

Door de rode kaart van Elmard stond FC Dordrecht voor de opgave om 40 minuten met tien man tegen een sterker acterend VV Oosterhout te moeten voetballen. Een onmogelijke opgave. Toch duurde het tot de 65ste minuut voordat Joël de Vos op aangeven van Houdayfa Benyidir de gelijkmaker kon laten noteren 2-2. VV Oosterhout had controle over de wedstrijd en in de 76ste minuut scoorde Jari van Helvoort uit een hoekschop van Matthew Coenraadts de 3-2. Even later was het Sandro die op aangeven van Houdayfa zijn verlossende doelpunt kon scoren 4-2. In de 82ste minuut was het wederom Sandro die een aanval doeltreffend afrondde 5-2. In de 89ste minuut een overtreding van een Dordtenaar op Ali Eren Yazici, laatstgenoemde duwde zijn tegenstander weg. Dit leverde hem een rode kaart op. Jammer want het was eigenlijk een hele sportieve wedstrijd geweest.

Volgende week andere koek dan de Uitwedstrijd naar SC Charlois. Adres Oldegaarde 665, 3084 AA, Rotterdam.

Foto’s van de wedstrijd vind je hier: VV Oosterhout - Fc Dordrecht Amateurs - VV Oosterhout