VV Oosterhout Zaterdag 1 verliest uit met 3-0 van Herovina 1 in laatste bekerwedstrijd.

VV Oosterhout sluit bekerweek af met nederlaag

VV Oosterhout Zaterdag 1 heeft zaterdag de 3e bekerwedstrijd, uit tegen 3e klasser Herovina uit Herwijnen, met 3-0 verloren. Met een zeer smalle selectie (11 spelers) en de toevoeging van A1... speler Prince 'Boateng' werd al snel duidelijk dat er in deze wedstrijd eigenlijk niets te winnen viel. Herovina had aan een ruime zege genoeg om de volgende ronde te bereiken en van begin af aan werd VV Oosterhout dan ook direct onder druk gezet. De eerste helft was volledig in handen van Herovina en behoudens enkele counters kon VV Oostethout niets uitrichten. Ondanks de stormloop werd de eerste helft afgesloten met een 2-0 tussenstand voor Herovina en dit was mede te danken aan het warrige optreden van de scheidsrechter. De 1-0 viel uit een subliem genomen vrije trap, echter had de scheidsrechter voorafgaand aan deze vrije trap moeten fluiten voor een overtreding op een VV Oosterhout speler. Dit gebeurde niet waardoor Herovina profiteerde van deze situatie. De 2-0 viel in een scrimmage. Echter werd de voorzet voorafgaand aan het doelpunt duidelijk vanuit buitenspelpositie gegeven maar de scheidsrechter negeerde de grensrechter van VV Oosterhout compleet. Net voor rust kreeg VV Oosterhout een kans op de aansluitingstreffer maar de inzet van Prince 'Boateng' werd net voor de doellijn gekeerd door een speler van Herovina.3

De tweede helft was gelijkwaardiger dan de eerste helft. Hoewel Herovina het meeste balbezit had kon VV Oosterhout goed tegenstand bieden. Toch waren de betere kansen wederom voor Herovina maar gelukkig voor VV Oosterhout stonden paal en lat meerdere treffers in de weg. Toch wist Herovina nog eenmaal te scoren uit een mooie aanval waardoor de stand een kwartier voor tijd op 3-0 werd gebracht. Vlak voor tijd kreeg VV Oosterhout nog de ultieme mogelijkheid op een eretreffer maar helaas had Quincy Brakkee iets te veel tijd nodig voor de goal waardoor de doelman van Herovina zich op de bal kon storten. Zo eindigde de wedstrijd in 3-0 en bekert Herovina door naar de volgende ronde.

Aanstaande zaterdag 7 september gaat de competitie weer van start en VV Oosterhout begint dan met een thuiswedstrijd. Tegenstander is NOAD'67 en de wedstrijd zal aanvangen om 14:30 uur