VV Oosterhout JO10-2 Kampioen!

JEKA JO10-6

-

VV Oosterhout JO10-2

Competitie

3e klasse Zwaluwen Jeugd (1e fase) 26

Datum

16 oktober 2021 9:30

Scheidsrechter

M.P. Don

Accommodatie

Sportpark Beukenlaan
Beukenlaan 21
4854TA
BAVEL
tel. 076-5147986

VV Oosterhout JO10-2 Kampioen!

 

Zaterdag 16 oktober was de dag eindelijk aangebroken. De dag waar heel VV Oosterhout JO10-2 al heel de week reikhalzend naar uit had gekeken, namelijk de kampioenswedstrijd.

Tot vandaag had VV Oosterhout JO10-2 al zijn wedstrijden enorm ruim gewonnen en een gelijkspel bij Jeka zou voldoende zijn om ongeslagen kampioen te worden.
IMG-20211016-WA0002.jpg IMG-20211016-WA0003.jpg IMG-20211016-WA0004.jpg IMG-20211016-WA0006.jpg

Tijdens de warming-up keken de jongens en coaches Mark en Ramon toch met een schuin oog naar de tegenstander. Wat waren ze groot! En dan ook nog eens de stress van een kampioenswedstrijd…

Op het sportpark in Breda werd er afgetrapt. Vele ouders en familieleden, zelfs buren kwamen kijken en leken op sommige momenten zelfs zenuwachtiger dan de spelers.

Jeka probeerde hun fysiek in de strijd te gooien en VV Oosterhout werd teruggedrongen. Na een uittrap van keeper Luuk werd de bal door Jeka onderschept en 15 meter van het doel werd er een schot op doel gelost. Luuk keek de bal beheerst naast het doel, maar wat bleek….hij was een klein stukje doel vergeten. De bal viel binnenkant paal binnen, 1-0.

Dit was het signaal voor de boys van VV Oosterhout 10-2 om het heft in handen te nemen. Voorzichtig kwamen de jongens steeds dichter bij het “vijandelijke” doel. Noah trok vanaf rechts goed naar binnen en vuurde zijn bekende kanonskogel af, helaas via de paal terug het veld in. De bal werd in een scrimmage hoog voor het doel gebracht en Jorg volleerde de bal keihard op de lat…. Het zal toch niet zo’n dag worden he, dachten de supporters. De bal kwam via de lat voor de voeten van Douwe en hij bedacht zich niet en schoot vol vuur de bal op doel. De keeper zat er nog aan maar verbrandde zowat zijn handen. De bal viel in het doel, 1-1.

Jeka liet zich natuurlijk niet kennen en probeerde weer wat meer aan te vallen. VV Oosterhout had Levy en Mex achterin staan en zij hielden de tegenstanders van het eigen doel af. Levy gooide zich met een sliding voor een schot en Mex werkte maar liefst drie keer een corner weg met zijn billen. Ook redde Luuk nog twee keer knap.

VV Oosterhout doet middels een uitbraak met Jorg en Douwe wat terug maar helaas ging de bal in het zijnet. De daaropvolgende aanval van Jeka was helaas raak. De bal werd vanaf een verre afstand hoog op doel geschoten. Luuk kwam uitlopen om de bal na de stuit te pakken maar wat deed de bal nou? Luuk weet het nog steeds niet maar hij ging er toch echt in, 2-1. Direct na de aftrap was het VV Oosterhout dat weer scoorde. Noah slalomde als een ware skileraar door de Bredase verdediging en vond Douwe. Die liet zich dit buitenkansje niet ontnemen en schoot beheerst in de verre hoek raak. Bart was inmiddels in de ploeg gekomen en zette de verdediging op zijn plek.  Jeka werd steeds verder teruggedrongen. VV Oosterhout kreeg halverwege de helft een uitbal. Levy zag heel goed dat de organisatie bij Jeka niet goed stond en dribbelde snel in. Zijn schot heeft de keeper alleen maar gehoord….BOEM…. Zo in de verre hoek, 2-3. Dit was ook de ruststand.

Coaches Mark en Ramon hadden nog wat tactische aanwijzingen voor de jongens en gaven ze de tip om vooral te scoren. Luuk mocht lekker gaan voetballen en Douwe trok het keepersshirt aan. 

Jeka begon fel en liet keeper Douwe kansloos met een hard schot, 3-3. VV Oosterhout pakte de draad weer op en kreeg een corner. Jorg dribbelde in en slingerde de bal voor het doel. Die kwam bij Luuk terecht. Hij controleerde de bal met zijn borst (of was het nou toch zijn arm?) en schoot beheerst de 3-4 binnen. De VAR was er niet maar gelukkig beoordeelde de scheidsrechter het als een zuiver doelpunt. VV Oosterhout probeerde door te drukken en werd alsmaar gevaarlijker. Levy schoot op de paal, en ook Bart zijn schot belandde helaas net aan de verkeerde kant van de doelpaal. Uit een uitbraak lag de bal zomaar aan de andere kant in het net, 4-4. Ook de 5-4 volgde snel, uit een mooie voorzet werd de bal ingekopt door de aanvoerder van Jeka. 
IMG-20211016-WA0005.jpg IMG-20211016-WA0007.jpg IMG-20211016-WA0008.jpg IMG-20211016-WA0009.jpg

 Je zag de jongens van VV Oosterhout denken. “Het zal vandaag toch zeker niet misgaan? We gooien er een schepje bovenop”. Mex speelde door de as van het veld Jorg aan. Die kapte knap zijn mannetje uit, legde de bal keurig voor zijn rechter en krulde met veel gevoel de bal in de verre hoek. Via de binnenkant van de paal viel de bal binnen, 5-5. Wat een spanning en sensatie allemaal. Na de 5-5 probeerde VV Oosterhout Jeka weer verder onder druk te zetten. De keeper van Jeka trapte de bal uit en die viel voor de voeten van Bart. Die bedacht zich niet en toverde zijn befaamde vuurpijl uit de schoenen. De bal werd op twintig meter van het doel vol geraakt en vloog hoog door de lucht. Iedereen volgde vol spanning de bal. “Zal het weer zo zijn?” En ja hoor, de bal belandde met een schitterende boog in het doel achter de verbouwereerde keeper, 5-6. 

Jeka was op zijn beurt hier niet van gediend en probeerde de gelijkmaker te forceren. Maar telkens vonden zij Douwe op hun weg die als een ware ninja de ballen uit het doel wist te weren. Helaas was er ook een bal waar hij het antwoord op schuldig moest blijven, dit was de 6-6. Nu was het weer VV Oosterhout die er alles aan deed om de volle buit mee naar het kampioensfeest in Oosterhout te nemen. Levy dribbelde zich knap vrij en schoot, helaas ging de zoveelste VV Oosterhout bal op de paal. VV Oosterhout drukte Jeka verder terug en kreeg nog een terechte penalty na hands van een speler van Jeka. Bart wilde dankbaar gebruik maken van dit buitenkansje. Helaas had hij niet door dat de scheidsrechter de bal op elf meter afstand had gelegd in plaats van zeven meter. Zijn schot ging helaas over. Hierna vond de scheidsrechter het welletjes en floot voor het einde van een bloedstollende partij voetbal. 
Marieke_8a_.jpg

Na het laatste fluitsignaal vielen de jongens elkaar in de armen, juichen, huilen, lachen, zingen. De ouders trakteerden de kampioenen op vuurwerk, champagne (zonder alcohol uiteraard), medailles en de kampioenskraker “We are the Champions”. De spelers probeerden in de kleedkamer nog coach Ramon onder de douche te zetten, maar die moest helaas nog op pad. Dus dat "feestje" ging niet door. Wellicht bij de volgende wedstrijd. Het bleef nog lang onrustig in Breda…  

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!