31 oktober 2015 14:30

Larijn, I.J.

De E1 teams hadden het voorbeeld al gegeven ook dit eindigde in 1-0!

31 oktober: de dag dat Marco van Basten werd geboren, de dag dat Queen met Bohemian Rhapsody het mooiste nummer ooit uitbracht, de dag dat Elizabeth Taylor van haar achtste(!) echtgenoot scheidde. Zomaar wat dagen in de geschiedenis van 31 oktober. Zaterdag 31 oktober 2015 mag daar wat ons betreft aan toegevoegd worden: de dag dat VV Oosterhout Zaterdag 1 de eerste echte prijs in vier jaar tijd in de wacht wist te slepen...

Zowel VV Oosterhout als SCO/Tofs kende een slechte generale voor deze wedstrijd door afgelopen week met grote cijfers te verliezen. VV Oosterhout blameerde zich tegen TSVV Merlijn en SCO/Tofs moest zijn meerdere erkennen in Seolto uit Zevenbergen. Waren beide ploegen al met hun gedachte bij de wedstrijd van vandaag of kenden ze beide gewoon een totale off day? We zullen het waarschijnlijk nooit weten maar één ding was zeker: vandaag stonden er twee ploegen aan de aftrap die niet wilden verliezen en die de messen hadden geslepen. De extra motivatie dat er een prijs was te verdienen vandaag was niet alleen aan VV Oosterhout besteed maar zeker ook aan SCO/Tofs die uiteraard graag het feestje van de grote buurman wilde verstoren en daar ook alles aan wilde doen.

Voorafgaand aan de wedstrijd was er eerst een indrukwekkende minuut stilte voor de vorige week maandag overleden clubman Gerard Christ. Spelers, staf maar ook alle aanwezige toeschouwers waren muisstil en het was één minuut van respectvolle stilte. Een dank voor het respect aan de aanwezige toeschouwers is dan ook zeker op zijn plek.

Onder een heerlijk zonnetje en onder het toeziend oog van een paar honderd toeschouwers mocht VV Oosterhout de wedstrijd openen.
Vanaf de aftrap was het duidelijk dat VV Oosterhout vol voor de winst wilde gaan en dat SCO/Tofs met een gelijkspel al tevreden zou zijn. Het was VV Oosterhout dat het spel bepaalde en SCO/Tofs zakte in en probeerde via de counter toe te slaan. Doordat VV Oosterhout in het spel en tempo van SCO/Tofs meeging was de eerste helft niet groots, slecht zelfs, en wisten beide teams geen vuist te maken. Laag tempo, slechte passes, verkeerde keuzes en amper kansen, dat was de eerste helft in een notendop. Zowel VV Oosterhout als SCO/Tofs wisten een enkele keer de doelmond te bereiken maar de kansjes waren een (makkelijke) prooi voor zowel de doelman van VV Oosterhout als van SCO/Tofs. Het was dan ook niet verbazend dat beide ploegen de rust opzochten met een 0-0 tussenstand.

Als VV Oosterhout de periodetitel wilde opeisen moest er de tweede helft uit een ander vaatje getapt gaan worden. SCO/Tofs rook ook bloed en zag kansen om VV Oosterhout hun feestje te ontnemen. De tweede helft was dan ook niet te vergelijken met de eerste helft. VV Oosterhout begon sterk aan de tweede helft en wist SCO/Tofs goed onder druk te zetten. Echter was het SCO/Tofs dat de eerste grote kans kreeg toen spits van de Wetering een verdediger van zich afschudde maar één op één met doelman Vorthoren schoot hij de bal jammerlijk naast. Vrij snel na deze kans was het de beurt aan VV Oosterhout toen Nouradin Essanhaji een te korte terugspeelbal onderschepte en alleen op de doelman mocht afgaan. Helaas voor VV Oosterhout stond zijn vizier niet op scherp en schoot ook hij de bal naast. VV Oosterhout bleef pressie spelen en dit leidde al gauw tot wederom een grote kans. De goed spelende Robin van den Noort begon aan een solo en leek zich vast te spelen maar met een sublieme hakbal verraste hij de verdedigers van SCO/Tofs en bediende hij Joey van Wanrooij die de 1-0 voor het afmaken had maar helaas eindigde zijn schot in het vangnet waardoor de o zo gewenste voorsprong voor VV Oosterhout nog uitbleef. Kort daarna ook weer een kans voor SCO/Tofs maar het schot van de vrijstaande Tim van Dam mist precisie en ook deze bal eindigt in het vangnet. De kansen blijven komen en het spel golft op en neer. Rond de 70e minuut wederom een riskante terugspeelbal aan SCO/Tofs kant die de doelman in problemen brengt. De goed doorjagende Robin van den Noort lijkt de aanname van de doelman te onderscheppen maar hij doet dit met gestrekt been en volgens de scheidsrechter op onreglementaire wijze waardoor ook deze kans verloren gaat. Nauwelijks tien minuten later is daar dan toch eindelijk de treffer en is het uitgerekend Robin van den Noort (ex SCO'er) die na een goede actie de bal beheerst binnen schiet en de doelman het nakijken geeft. Eindelijk de  o zo belangrijke voorsprong voor VV Oosterhout en pole position voor de 1e periodetitel. Direct na de treffer kreeg SCO/Tofs nog een tegenvaller doordat de doelman niet verder kon vanwege een voetblessure en vervangen moest worden door een veldspeler, langs deze weg wensen wij de keeper Jansen op een spoedig herstel. VV Oosterhout rook bloed en ging op zoek naar de bevrijdende 2-0, ook met dien verstande dat er een veldspeler op doel stond. Verscheidene kansen volgden maar SCO/Tofs bleef eenvoudig overeind. Rond de 85e minuut leek een nachtmerrie werkelijkheid te worden voor VV Oosterhout: de sluwe en op het randje spelende Tim van Dam van SCO/Tofs kreeg de bal aangespeeld in het zestienmetergebied van VV Oosterhout en kreeg een licht tikje van een verdediger waarna hij met veel kabaal naar grond ging. Strafschop! volgens de scheidsrechter en dé kans voor SCO/Tofs om op gelijke hoogte te komen en het feestje voor VV Oosterhout te verpesten. Maar waar iedereen aan VV Oosterhout kant op hoopte gebeurde: de slecht ingeschoten strafschop werd gekeerd door Mark Vorthoren en zo bleef de 1-0 tussenstand op het scorebord. Eventjes liepen de gemoederen aan de zijlijn bij beide teams een beetje op maar het rumoer werd al snel weer vakkundig tot bedaren gebracht. Het hoort bij een derby sfeer laten we maar zeggen.
In de laatste minuten probeerde SCO/Tofs nog wat te forceren maar de inmiddels tien spelers (2x geel voor Dennis Rutters) hielden heldhaftig stand en de verdediging van VV Oosterhout gaf niets meer weg.
Toen rond de 95e minuut de uitstekend fluitende scheidsrechter Larijn voor het eindsignaal floot volgde er een grote vreugde explosie aan VV Oosterhout kant en was de winst én de periodetitel een feit.

Geen goede maar wel spannende wedstrijd met alles erop en eraan, zo kun je deze wedstrijd omschrijven. Beide teams misten ook de nodige mensen en daarom was het ook passen en meten qua opstelling. Trainer van Korven had in deze de beste hand en mag zichzelf ook een compliment geven voor de juiste tactiek en strijdwijze vandaag.
Na de wedstrijd werd er nog volop door gefeest in de kantine en ook de bijna gehele selectie van SCO/Tofs liet zich van een goede kant zien door ontzettend lang te blijven hangen. In het veld vijanden, buiten het veld vrienden. Zo hoort het eigenlijk altijd te zijn.

Volgende week speelt VV Oosterhout weer een thuiswedstrijd en tegenstander dan is DVO'60 uit Roosendaal. Zaak is om de euforie van dit weekend weer opzij te zetten en deze wedstrijd weer serieus op te pakken om Eem blamage als tegen TSVV Merlijn te voorkomen.
Positief punt is dat goalgetter Stefan Kok na een schorsing van 7 wedstrijden weer van de partij is en weer van waarde kan zijn voor zijn team.

Zaterdag 7 november:

VV Oosterhout - DVO'60
Aanvang: 14:30 uur

Opstelling tegen SCO/TOFS:

Mark Vorthoren, Robbin Celi, Robin Versluijs, Michael Blom, Tim de Ronde (Koen Dekkers), Kevin Ernst (Mark Snoeren), Dennis Rutters, Robin van den Noort, Joey van Wanrooij, Devie de Ronde, Nouradin Essanhaji