Mannen zaterdag, 1, 4e klasse D

17 oktober 2015 15:00

Verhoeven, P.L.M.

Zelfs een aanslag op de assistent grensrechter brengt “the Boys” niet van hun stuk!

Vandaag stond er een heuse kraker op het programma. Lijstaanvoerder Olympia'60 was de gastheer van runner up VV Oosterhout. Het verschil tussen beide teams was voorafgaand aan de wedstrijd 2 punten en dus was het vooral voor VV Oosterhout van belang om vandaag een positief resultaat te behalen. Gezien de resultaten in de voorgaande seizoen begon VV Oosterhout met vertrouwen aan het duel aangezien de manschappen van trainer Arne Koeman nog nooit wisten te winnen van de Oosterhoutse brigade van trainer Jeffrey van Korven.

Voor het oog van een paar honderd toeschouwers, waaronder veel uit Oosterhout, begonnen beide teams fel aan de wedstrijd. Vanaf minuut één werd het een boeiende wedstrijd met twee teams die vol voor de drie punten wilden gaan. De strijd werd vooral op het middenveld gestreden waar Olympia'60 het vooral moest hebben van de technisch zeer begaafde voetballers en VV Oosterhout daar ontzettend veel strijd, inzet en goed voetbal tegenover stelde. De eerste helft ging gelijk op. Olympia'60 had het iets betere voetbal maar VV Oosterhout de betere kansen. Na ongeveer een kwartier was het Joey van Wanrooij die de strijd leek open te breken maar zijn harde schot werd op knappe wijze gepareerd door doelman Unal van Olympia'60. Een paar minuten later kreeg VV Oosterhout weer een kans maar wederom bleek de goede doelman van Olympia'60 Unal een sta in de weg voor VV Oosterhout. Toch wist VV Oosterhout uiteindelijk in de 27e minuut op een 0-1 voorsprong te komen. Na een goede actie van Robin van den Noort was het uiteindelijk spits Devie de Ronde die met een bekeken schuiver de wedstrijd open brak en de 0-1 op het scorebord zette.
Olympia'60 reageerde aangeslagen want net als in voorgaande seizoenen liepen ze weer achter de feiten aan. Het laatste kwartier van de eerste helft was het vooral Olympia'60 dat de wedstrijd dicteerde maar mede door de weergaloze inzet en strijd aan Oosterhoutse kant wist Olympia'60 geen enkele kans te creëren. Vlak voor het rustsignaal was daar dan toch een unieke mogelijkheid voor Olympia'60 om op gelijke hoogte te komen maar het bekeken schot van middenvelder Damen werd op knappe wijze gepareerd door doelman Mark Vorthoren waardoor de ruststand op 0-1 stond.

De tweede helft begon en verliep zo als iedereen verwachtte. Olympia'60 ging furieus van start en wilde zo snel mogelijk de gelijkmaker forceren. Uiteraard was VV Oosterhout hierop voorbereid en verdedigende met man en macht de voorsprong. Doelstelling voor VV Oosterhout in de tweede helft was om zo lang mogelijk de 0-1 vast te houden en met een uitval proberen de wedstrijd in het slot te gooien. Het werd een zware, strijdvaardige en boeiende tweede helft waarin Olympia'60 met vlagen liet zien dat het misschien wel het beste team van de competitie heeft. Verschillende vloeiende, technische combinaties werden tentoon gespreid maar uiteindelijk was er altijd weer een Oosterhoutse Romeinse strijder die er met een been of hoofd tussen zat. Hoe langer de tweede helft duurde, hoe gefrustreerder Olympia'60 werd. Vooral spits van Wanrooij kreeg verscheidene kansen maar elke keer was daar óf een verdediger van VV Oosterhout of doelman Mark Vorthoren die in de weg lag. Rond de 75e minuut kreeg Olympia'60 uiteindelijk het deksel op de neus. Spits van Wanrooij mocht aanleggen voor een vrije trap die goed werd ingeschoten maar doelman Vorthoren wist met een heerlijke redding de bal uit het doel te ranselen. Nauwelijks één minuut later wist VV Oosterhout in de counter toe te slaan. Mark Snoeren kreeg de bal in zijn bezit en wist met een mooie pass Robin van den Noort te bereiken die één op één met doelman Unal geen fout maakte en de 0-2 liet aantekenen. Volkomen tegen de verhoudingen in maar qua strijd volledig verdiend.
Olympia'60 leek verslagen maar zette toch nog aan om de achterstand goed te maken. VV Oosterhout stond onder grote druk maar wist niet van wijken. Dit leidde uiteindelijk tot frustratie aan Olympia'60 kant waar Brian Weistra zijn geduld even verloor en na voor buitenspel afgefloten te zijn de bal tegen grensrechter Coenraadts van VV Oosterhout aan schoot waarop de scheidsrechter resoluut de rode kaart toonde. Tien tegen elf en nog vijf minuten te gaan.

Echter amper twee minuten later kreeg ook Oosterhouter Michael Blom rood na zijn tweede gele kaart waardoor beide partijen met tien man op het veld stonden.
In resterende minuten wist Olympia'60 echter geen potten meer te breken en sleepte VV Oosterhout de drie punten uit het vuur.
Toen het laatste fluitsignaal klonk was er uiteraard de vreugde bij VV Oosterhout en de teleurstelling bij Olympia'60.
De toeschouwers van vandaag waren sowieso de winnaars want zij zagen een heerlijke pot voetbal tussen twee teams die alles gaven en een wedstrijd waarin alle ingrediënten aanwezig waren.
Het VV Oosterhout van vandaag bewees dat je met strijd en passie elke tegenstander kunt verslaan, hoe goed ze ook zijn. Olympia'60 is technisch de beste ploeg van deze competitie maar het gebrek aan passie en strijd heeft ze, in deze wedstrijd sowieso, opgebroken.
Een groot compliment aan de manschappen van trainer van Korven van VV Oosterhout is op zijn plaats, wat een strijd en inzet en beleving vandaag!
Ook een compliment aan de vele aanwezige supporters vanuit Oosterhout die vandaag de ploeg weer kwamen aanmoedigen, dank voor jullie steun en ik geloof dat we jullie niet hebben teleurgesteld.

De winst van VV Oosterhout houdt in dat de Oosterhouters de nieuwe lijstaanvoerder zijn en tevens favoriet voor de winst in de eerste periode. Dit kan óf volgende week tegen TSVV Merlijn gebeuren óf de week erop thuis tegen stadgenoot SCO/TOFS. Hierover is nog een beetje onduidelijkheid.
Volgende week eerst de uitwedstrijd tegen TSVV Merlijn uit Tilburg. Aanvang: 14:30 uur MV